Yaşlı insanların sorunlarına dikkat çekmek ve genç bireylerin yaşı büyük insanlara olan saygı ve sevgilerinin bilincinde olmasını sağlamak amacıyla 18 – 24 Mart arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Sağlık İl Müdürlüğü düzenlenen etkinlikle huzur evinde kalan yaşlıları Sağlık İl Müdürlüğü’nde misafir etti.

POLAT: HAYIR DUALARINIZA BİZİM ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade eden Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Biliyorsunuz; insanoğlu doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Bu hepimiz için değişmez bir kuraldır. Her yaşın bir güzelliği vardır. Sizlerde ülkemizde insanlığa değişik alanlarda hizmetlerde bulundunuz. Bu hizmetlerden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Tabi ki dinimiz ve kültürümüz açısından yaşlılara hürmetin büyük bir önemi var. Bizler bu bilinçteyiz. Özellikle bunu ifade etmek isterim. Sizler bizler için bir ışık kaynağısınız. Sizlerin tecrübeleri bizler için çok önemli. Özellikle de hayır dualarınıza bizim çok ihtiyacımız var. Ben il sağlık müdürü olarak sizlerin bizleri birer evladı olarak görmenizi istiyorum” dedi.

KENÇ: BU MİLLETİN BEKASI İÇİN ÖMÜRLERİNİ VERDİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Suat Kenç ise, “Yaşlılar devletin misafiri milletin emanetidir” diyerek, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle her yıl sosyal sorumluluk gereği kıymetli büyüklerimizi kurumunda ağırlayan kıymetli müdürüme ve ekibine saygılarımı sunuyorum. 2019 yılı Cumhur-u Reisimiz tarafından yaşlılar yılı ilan edildi. İnşallah bundan sonra da sürekli olarak toplumda bir farkındalık yaratma adına sürekli çalışmalarımız olacak. Burada bulunan muhterem büyüklerimiz dün bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin gelişmesi için, bu milletin bekası için ömürlerini verdiler ve ömürlerinin son zamanlarında belli bir yaşa geldiler. Özellikle fiziki olarak bir takım sıkıntılar yaşayabilirler ama sosyal devlet olma ilkesi adına da Allah’a sonsuz şükürler olsun devletimizin kurumları bugün itibariyle bunları misafir ediyor. Bundan sonra yaşadığı müddetçe de kaliteli bir yaşam sürmeleri adına bunlar devletin misafiri, milletin emanetidir” diye kaydetti.