İl Koordinasyon toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak katılımcılara, yatırım programı ile ilgili bilgiler verildi. Yatırım programında proje sayısı bakımında Devlet Su İşlerinin birinci sırada yer aldığı belirtildi.

AKGÜL: BUNLAR TAMAMEN YER ALTI SUYU KAYNAĞIYLA KARŞILANMAKTA

Toplantıda açılış konuşmalarının ardından DSİ 9. Bölge Müdürü Hacı Akgül, “Elazığ il merkezi mevcut ihtiyacımız 40.36 milyon metre küp. Bunlar tamamen yer altı suyu kaynağıyla karşılanmakta. 45.20 bin mevcut kaynağımız, 2050 yılı ihtiyacı 58.16 milyon metre küp. DSİ projeleriyle geliştirdiğimiz içme suyu kaynağı 99.50 milyon metre küp. Yine yer üstü kaynaklarından planlama proje safhasında olan 66.19 milyon metre küp. İnşaat safhasında olan 33.31 milyon metre küp olmak üzere toplam içme suyu potansiyeli 144 bin 71 milyon metre küp” ifadelerini kullandı.

KESKİN: SİZLERDEN DESTEK İSTİYORUZ

Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin de, “Bizim geçen sene 2018 yılında Elazığ ili içerisinde 11 adet projemizi yatırım programına teklif ettik, hiçbiri alınmadı. Bunları bu sene 2019 yılında tekrar ısrar ediyoruz. Ama şu anda yatırım programına girmesi biraz zor görünüyor. Bu anlamda ben bütün belediye başkanlarımıza, siyasilere duyurulur. Sizlerden destek istiyoruz. Diğer taraftan bizim projelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: TRAFİK KAZALARI SİNİR BOZUCU AŞAMAYA GEÇMİŞ DURUMDA

Keskin’in sunumunun ardından söz alan Kovancılar Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, “Çok problemli yerimiz var dediniz. Özellikle Kovancılar’dan sonra Karakoçan’a giderken Çakıltaş mevkiinde yaklaşık 300 kilometre. Bunun 1 kilometresi de çok kötü. Bu artık yapılamıyorsa çünkü trafik kazaları sinir bozucu aşamaya geçmiş durumda. Farklı bir çözüm yolu bulabilir miyiz? Mevcut asfaltı kazıyıp yolu stabilize çift şerit haine getirebilir miyiz? Olmuyor. Bu haliyle ne kadar uyarı levhası da koysak haftada birkaç tane, günde birkaç tane kaza oluyor. Kötü bir durumda. Diğer tarafta battı çıktı şeklinde. Yani mevcut yükseltilmesi de yapılmamış. Bu konuda yapalım aşamasını geçtik, en azından kazaları önlemek için burayı bozup eski haline getirebilir miyiz?” dedi.

KESKİN: ÖNEMLİ OLAN ARADA BÖLÜNMÜŞ HALE TEKRAR DÖNÜŞTÜRMEK

Kaymakam Özdemir’in sorusunu yanıtlayan Karayolları Bölge Müdürü Kenan Keskin ise, “Şu anda orada bizim bölünmüş yolu tek yola indirdik. Ama mevcut tek yoldaki yolumuzun sathı ile ilgili bir asfalt çalışması yapacağız. Önemli olan arada bölünmüş hale tekrar dönüştürmek. Bölünmüş hale dönüştürmemiz için yapım gerekiyor. Onunla ilgili de firma düşüncemiz bu kararname ile tasfiye edilip ve yeniden ihale yapılırdı. Şu anda o uygun görülmüyor gibi. Ama bizde bir çözüm arıyoruz. Mevcut satıh ile ilgili düzeltme yapacağız” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL