Hemşehrimiz Av. İrem Erdal ve Nazlı Sevinç...

Yavru vatanda Elazığlı temsil eden iki isim.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Elazığ ziyaretinde Tatar’a eşlik eden hemşerilerimiz yavru vatanda Elazığ’ın önemli bir yere sahip olduğunu söylediler.

ERDAL: ELAZIĞ’IMIZ’IN GELENEKLERİNİ KIBRIS’TA DA YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

KKTC Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Av. İrem Erdal, “Elazığ’ımızın kültür, gelenek, görenek, örf ve adetlerini Kuzey Kıbrıs’ta da yaşatmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. O yüzden Kıbrıs’a gittiğinizde Elazığlıyım dediğinizde ‘harika, süper’ olayları oluyor. Çok güzel tanıttığımızı düşünüyoruz. Her sene Elazığ’ımızı tanıtmak adına geceler, faaliyetler düzenliyoruz. Özellikle peynirli ekmek gecelerimiz var, çiğköfte gecelerimiz var. Böyle piknikler düzenliyoruz. Böyle kısa etkinlikler düzenleyerek Elazığ’ımızı çok iyi temsil etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: BAĞIMIZ ÇOK GÜÇLÜ

KKTC Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Nazlı Sevinç ise, “3 bin, 3 bin 500 kişilik Elazığlı var orada yaşıyorlar. Bağımız çok güçlü. O bağı hiçbir zaman kaybetmemeye çalışıyoruz. Nüfus olarak baktığımızda yarım ada, tam ada onlar da; biz tam bir adayız aslında. Kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız da benziyor. Az nüfuslu olmamız, birbirimizi tanımamız orada da öyle, burada da öyle bunu görüyoruz. Ortak noktamız çok var. Her şeyden önce Türk olmamız. 1993 yılında 21 Aralık’ta alışan Noel katliamı dediğimiz onlar orada Barbarok Müzesi’nde bizi, Elazığlıları anlıyorlar. Ve 3 tane sabinin ölmesine ve şehit edilmesine her yapıyorlar. Bizim tek en büyük manevi değerimiz o. Kopmadığımız, kopmayacağız bir şekilde. Elazığlılar da burada Şehitlik te verdiği önemi çok güzel bir şekilde gösteriyorlar. Aradaki manevi değerlerimiz çok çok önemli. Artık anavatan ve yavru vatan bir anne özlemi, bir çocuk özlemi, sevgisi hiçbir zaman kopmayacak bir değer var aramızda. Bize orada çok iyi değer veriyorlar. Elazığlı olarak bizim orada yapacağımız bütün sosyal olan her şeyde yardımcı oluyorlar. Biz de buraya geldikleri zaman Kıbrıslılar’ı elimizden geldiği kadar iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.