Yavuz: Suçlu Aramıyorum, İhmalkarlık Var

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen maden ilçesindeki heyelan riski ile ilgili açıklamalarda bulunan Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “geçmişte dikkat edilmiş olsaydı, ihmal edilen bir konu olmamış olsaydı bugün maden bu sıkıntılarla karşı karşıya kalmayacaktı” dedi.

Yavuz: Suçlu Aramıyorum, İhmalkarlık Var

Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan ve Serkan Aksakal’ın sunduğu, “Bir Konu Bir Konuk” programının konuğu Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz oldu.

YAVUZ: NETİCEDE BİR İHMAL VAR

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, “Maden’de bugün gerçekten üzüntü duyduğumuz bir olay söz konusu. Biz bunu her fırsatta söylüyoruz. Bizim kanaatimizce ve raporlarda da ifade edildiği gibi doğal olmayan bir afet. Geçmişte eğer dikkat edilmiş olaydı, ihmal edilen bir konu olmamış olsaydı, burada suçlu aramıyorum ama neticede bir ihmal var. Bu ihmal olmamış olsaydı bugün Maden bu olaylarla, bu sıkıntıları yaşamamış olacaktı. Bir atasözü var; ‘siz eğer işinizi zamanında yapmazsanız sonradan o işler sizi çok üzer.’ Maden’de zamanında tedbir alınmayan bu olay kartopu gibi büyüyerek Maden’i ezip geçme aşamasına gelmekte” ifadelerini kullandı.

YAVUZ: DEVLETİMİZ DE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA MADENLİLERİN YANINDA

Başkan Orhan Yavuz, “Madenliler şu anda son derece tedirgin, son derece kaygılı. Ama ben Maden Belediye Başkanı olarak vatandaşımla iç içeyim. Ben bunu Kanal Fırat Televizyonu aracılığıyla söylemek istiyorum, her fırsatta da bunu söylüyorum. Ben Madenlilerin duygu ve düşüncelerinin tercümanıyım. Ben Madenliler adına buradayım. Tabi burada sadece Maden’i, Madenlileri koruması gereken, haklarını savunması gereken ben miyim? Hayır devletimiz de gördüğüm kadarıyla Madenlilerin yanında, siyasi partilerimiz gerçekten siyaset üstü düşünerek bütün vekillerimiz, il başkanlarımız, ilçe teşkilatlarımız, her fırsatta Madenlilerle bir araya gelme gayreti içerisindeler ve her fırsatta Maden’in yanında olduklarını ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

YAVUZ: BU KONUDA ÇALIŞMA PROGRAMI İÇERİSİNE GİRMİŞ BULUNMAKTALAR

Madendeki heyelan riski ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz, “Madenliler şu anda o tedirginlikle beraber somut birkaç adım atılmasını bekliyor. Bu konuda gerek AFAD, gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürmüş, Valiliğimiz, Milletvekillerimiz bu konuda çalışma programı içerisine girmiş bulunmaktalar. Sanırım önümüzdeki hafta içerisinde muhtemelen Valilikte bir toplantı yapılacak. Orada atılacak olan adım biraz daha somutlaşacak. Bizlerde vatandaşımıza o atılan adımlarla birlikte vatandaşımızın biraz daha tedirginliği gitmiş olacak, biraz daha rahatlamış olacak” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert ceyhan
Mert ceyhan - 4 yıl Önce

Ekonomik ne yaptı tarımsal bireysel toki taksitleri mi mi erteledi.yandas konusmayin

SIRADAKİ HABER

banner137