Elazığ ile Diyarbakır sınırı arasında bulunan Görese bölgesi Kurşunlu dağında 4 gün önce ormanlık alanda örtü yangını çıktı.

Yangının kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyümesi sonucu Arıcak ilçesine bağlı Çevrecik ile Yoğunbilek köyleri sınırına kadar ulaştı. Yangın nedeniyle Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye çok sayıda ilk müdahale aracı, arazöz, iş makinesi ve ekip sevk edildi.

Ormanlık alanın sarp ve engebeli olmasından dolayı, ekiplerin müdahalede zorlandığı ve yol açma çalışmalarının yer yer sürdüğü bölgede çalışmalar devam ediyor.

YAVUZ: YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN HAVADAN MÜDAHALE GEREKMEKTEDİR

İl Başkanı Yavuz, “ Elâzığ’ın Arıcak ilçesi Görese dağında çıkan  Yangının sebeplerini ve çözümlerini araştırmak için parti örgütümüzle beraber bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Yangının kuvvetli, rüzgârın da güçlü olmasından dolayı yerleşim yerleri ciddi tehdit altındadır. Bu yüzden yangının kontrol altına alınması için havadan müdahale gerekmektedir. Yangının çevredeki köy ve mezraları daha fazla tehdit etmemesi için, yangın alanındaki canlıların da yaşam hakkını düşünerek bir an önce yetkililerin harekete geçmesi önem arz etmektedir. Gerek parti örgütümüz, gerekse il milletvekilimiz Gürsel Erol bu konunun yakinen takipçisi olmaya devam edecektir” dedi.