2016-2017 eğitim öğretim yılının yaz Kur’an kurslarının açılışı yapıldı. Açılışa Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, din görevlileri ve çocuklar katıldı.

Bugünden itibaren şehir merkezinde, ilçe ve köylerde tüm öğrenciler için yaz Kur’an kursları başladı. 

Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya yaptığı açıklamada, yaz Kur’an kurslarının başlangıcını yaptıklarını dile getirerek, “Tüm öğrencilerimiz yaz kurslarına başlayarak 9 haftalık bölümde 3 kur halinde inşallah güzel dini bilgileri Kur’an-ı Kerim okuma ve Elif cüzü öğrenmeyi tamamlayacaklar” dedi.

“Çocuk büyüdüğü zaman ben din eğitimi almadım demesin”

Sarıkaya, velilerden isteği olduğunu da söyleyerek şöyle dedi: “Çocuklarını okula nasıl gönderiyorlarsa aynı titizlikle camilerimize kuran kurslarımıza göndersinler, takip etsinler. Böylelikle çocuk büyüdüğü zaman ben din eğitimi almadım demesin. Öyle bir mazeret ortaya koymasın.”

“Bu hizmet cenneti kazanmaya vesile olacak bir hizmet”

Sarıkaya, “Bütün cıvıl cıvıl yavrularımıza başarılar diliyorum” diyerek, “Özelikle eğitim verecek olan din görevlilerimize başarılar diliyorum. Bu çocuklara verilecek hizmeti cenneti kazanmaya vesile olacak bir hizmet olarak görüyorum. Dolayısıyla hocalarımızın da bu faaliyeti titiz bir şekilde yürüteceklerine inanıyorum ve bu inancımı da korumak istiyorum. Bu arada çocuklarımıza pedagojik davranma, psikolojilerine uygun davranma, onlarla iyi iletişim kurma konusunda görevlilerimiz hassas davranacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Katılımı yüksek bekliyorum”

Yaz kursunun bütün çocuklara, annelere, babalara, ülkeye ve Elazığ’a hayırlı olmasını temenni eden Sarıkaya, “Katılımı yüksek bekliyorum. Velilerimiz ona göre hareket etsinler. Ramazanın yorgunluğu olacaktır mutlaka ama Kur’an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulamayan velilerimizin çocuklarına ve torunlarına bu imkânı sağlamlarını ve üzerinde titizlikle durmalarını istiyorum. Her şey TEOG, LYS, YGS değildir o da önemlidir. Ama din eğitimi bu çağda alınamadığı zaman bir daha düzgün alınamıyor. Bunun ehemmiyetini bilelim” diye konuştu.

“Çocuklarımıza etkinlikler de yapılacaktır”

Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti: “Başkanlığımız bu hususta kitaplar hazırladı. Bu kitaplar titiz bir şekilde hazırlandı. Dinimi Öğreniyorum, Etkinlik Kitabı ayrıca 4-6 yaş grupları için kuran öğretici kitaplar uzmanlar tarafından hazırlandı. Buna Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak hazırız. Çocuklarımıza etkinlikler de yapılacaktır. Geziler, piknikler velilerin izniyle bunlar da olacaktır. Hepinize başarılar diliyorum. Kuran ayında kuranla buluşalım sloganıyla kurslarımızın açılışını yapmış oluyoruz. Hayırlı, güzel, bereketli olsun."