Yaz Kur’an Kurslarının sona ermesi dolayısıyla nedeniyle Çatalçeşme Kız Kur’an Kursu ve Çatalçeşme Camii Kur’an Kursu’nda kapanış programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, Müftülük personeli, Kur’an kursu hocaları, Cami görevlileri ve öğrenciler katıldı.

SARIKAYA: ÖĞRENDİKLERİNİZİ UNUTMAYIN

Kur’an tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Bu yılkı yaz Kur’an kurslarının sloganı “Camiler çocukla dolsun, ahlakı Kur’an olsun” şeklindeydi. Kur’an eğitimi ile birlikte aynı zamanda dini bilgiler, Peygamberimizin hayatı, sosyal etkinlikler, zaman zaman kahvaltılar ve kurs için oyunlar derken 8 haftalık programın sonuna gelmiş olduk. Sizlere tavsiyem burada öğrendiklerinizi asla unutmayın seneye geldiğinizde de bu yıl öğrendiklerinizin üzerine koyun” dedi.

SARIKAYA: KURSLARIMIZA GELDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZİ TEBRİK EDİYORUM

Bu yıl Elazığ’da yaz kurslarında toplam 23 Bin öğrencinin eğitim aldığını açıklayan Sarıkaya, “Yaz tatilini boş geçirmek yerine kurslarımıza geldiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. Kurslarımızda en başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenme bahtiyarlığına eriştiniz. Bunun yayında namaz surelerini, dini bilgileri ve Peygamberimizin hayatını öğrendiniz. Siz güzel yavrularımızı Kur’an kurslarına gönderen anne ve babalarınızı da buradan ayrıca tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

SARIKAYA: BAZI KÖTÜ NİYETLİLERİN KURBANI OLUYORLAR

Dinin doğru şekilde öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Sarıkaya, “Bugün Türkiye’de en büyük sorunumuz zamanında eğitimini alamamış, sağdan ve soldan duyduğu bilgilerle dinini öğrenmeye çalışanların varlığıdır. Bu durum hurafeleri körüklemekle birlikte bu insanlarımız bazı kötü niyetlilerin kurbanı oluyorlar. Dolayısıyla buradan ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızın ana kaynağından dinini öğrenmesi için camilerimize ve kurslarımıza yönlendirin. Yoksa orada-burada eğitim alacak olurlarsa yanlış bilgi elde ederler…” ifadelerine yer verdi.

SARIKAYA: EĞİTİM HAYATINIZDA ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM

Konuşmasının sonunda sekiz haftalık kurslar boyunca emeği geçenleri tebrik eden Sarıkaya, “Bu duygularla hepinizi yeniden tebrik ederken, sekiz hafta boyunca büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan bütün yöneticilerimizi, hocalarımızı ve çeşitli sosyal faaliyetler için sponsor olarak destek veren vakıf ve derneklerimize çok teşekkür ediyor, eğitim hayatınızda üstün başarılar diliyorum” dedi.

Öğrenciler tarafından sahnelenen şiir dinletileri, ilahiler ve gösterisi ile devam eden kapanış programı yine bir öğrenci tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Daha sonra kız ve erkek öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.