Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’nin her camiinde ve Kur'an Kursunda çocukların dini bilgileri ve Kur'an okumayı öğrenmek amacıyla açılan Yaz Kur'an Kursları sona erdi

Elazığ’da yaklaşık 27 bin öğrencide bu kurslarda eğitim gördü.

Kursların sona ermesi nedeniyle düzenlenen programda öğrencilere sertifikaları da verildi.

Sertifika programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“CAMİLERİMİZİ CIVIL CIVIL SESLERİNİZLE DOLDURDUNUZ”

Programda, kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getiren Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya’da tele konferans yöntemiyle bağlanarak, “Bu yılda yaz tatilinize camilerimize, Kur’an kurslarımıza, okullara devam etmek suretiyle başarıyla bitirmiş bulunuyorsunuz. Bu noktada bundan sonraki okul hayatınızda ve tüm hayatınızda başarılar dilerim. Ne güzel ettiniz, dini, İslam’ı öğrenmek için elinizden gelen gayreti gösterip camilerimizi cıvıl cıvıl seslerinizle doldurdunuz. Bu anlamda herkesi kutluyorum. Herkesi tebrik ediyorum. Çünkü dinimizi en emin eller olan Kur’an Kursu hocalarımızın, imam ve müezzinlerimizin elinden, dilinden öğrendiniz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ BU SAYIYI DAHA DA ARTTIRMAK”

Düzenlenen kurslarda eğitim alan öğrenci sayıları hakkında bilgi vererek, kursların amacını açıklayan İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahit Belek, “Birinci dönemde 13 bin 250 ikinci dönemde de yaklaşık 14 bin öğrenciye yani toplamda yekünde 27-28 bin öğrencimize dini eğitim verilmiş oldu. İnşallah amacımız bu sayıyı daha da arttırmak. Önümüzdeki yıllarda. Peygamber efendimi S.A.V. sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve Kur’an’ı öğreteninizdir buyuruyor. İnşallah bu uğurda gayret eden sizleri ve hocalarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu milli neslimiz, milli birliğimiz, beraberliğimiz ve dini konulardaki hassasiyetimizle inşallah hem bu milleti, hem bu vatanı kalkındıracağız, sahip çıkacağız. Hem de dinimizi yaşamış ve yaşatmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrencilere sertifikaları verildi.

Program,öğrencilerin ilahi okuması ile sona erdi.