Yeşilkuşak Camii’nde çocuklara yönelik trafik eğitimi programı düzenlendi.

Altınçevre Yeşilkuşak Camii Yaz Kur’an Kursu ve Altınçevre Yeşilkuşak Kız Kur’an Kursu’na devam eden öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliğe; Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Elazığ İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek, Murakıp Mahide Polat, Cami Görevlisi Hikmet Kaya ve Kurs Hocası Sema Erdem katıldı.

Elazığ Jandarma Tim Komutanı Selim Yenen tarafından verilen trafik eğitiminde çocuklara, hayat kurtaracak trafik kuralları ve işaretleri ile birlikte yayaların dikkat etmesi gereken hususlar anlatıldı.

Slayt eşliğinde yapılan etkinliği ilgi ile takip eden çocuklara ayrıca çizgi filmlerle trafik kuralları ve güvenliği bilgileri aktarıldı.

ARSLAN: TRAFİK EĞİTİMİNİN KÜÇÜK YAŞTA ALINMASI ÇOK ÖNEMLİ

Ülkemizde yaşanan trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can ve mal kaybına dikkat çeken İl Müftü Yardımcısı Hatice Arslan, bu tür eğitimlerin küçük yaşta alınmasının önemine değindi. Altınçevre Yeşilkuşak Kız Kur’an Kursu’nu da ziyaret eden Hatice Arslan burada devam eden faaliyetler konusunda Kurs Hocası Sema Erdem’den bilgiler aldı.

KAYA: KENDİNİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRMENİZ GEREKİYOR

Etkinliğin sponsorluğunu üstlenen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ise, “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu nedenle ülkemize ve milletimize daha faydalı olabilmek için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Yaz Kur’an Kursları için slogan olarak “Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur’an olsun” şeklinde belirledi. Sizler gerek kurslarda aldığınız bu eğitim sürecinde nasıl iyi vatandaş olunur, cami adabı nasıl olmalı, peygamberimizin yüce ahlakı gibi konularda bilgiler alırken, bugün de sosyal hayatta trafik kurallarına uymanın önemini öğrendiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Akçakiraz Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.