Yazar Arda Karan’in kaleminden çıkan ve “Şehit İlhanlar Ailesi ile Deli Cevdet”i bir araya getiren “Masumlar Mezatı” kitabı Batı Kitap Kırtasiyede okurların beğenisine sundu.

KARANİ: HEYECANLIYIZ

Kitabının tanıtımını yapan ve okurları için imzalayan Arda Karani, kitapla ilgili tüyolar vererek, “Elazığ’ın önemli değerlerinden bugün Şehit İlhanlar’ın ve Şehit İlhanlar’ın uğramış olduğu Kanlı Noel’i anlatan romanla beraber buradayız. “Masumlar Mezatı” adlı romanımızla “Şehit İlhanlar Ailesi ile Deli Cevdet” adlı romanımı imzalayacağım. Heyecanlıyız. Şu an aramızda Şehit Nihat İlhan paşamızın oğlu Mustafa Necmi İlhan ve kız kardeşi Ayşe Şebnem İlhan’da burada. Hepinize hoş geldiniz diyorum. İyi ki varsınız. İyi ki bu memleketin evladıyım. İyi ki böyle ismi yaşayan hayatları ile örnek olan insanların torunlarıyız. Onlarında bu vesile ile rahmetleri bol olsun. Mürüvvet hanımın, Kutsiye’nin, Hakan’ın, Murat’ın şehadetleri kutlu olsun. Bütün Kıbrıs şehitlerimize, bütün şehitlerimize rahmetler diliyorum” dedi.

İLHAN: ÇOK GÜZEL BİR ÖYKÜ YAZMIŞ

Ailesinin konu alındığı kitabın tanıtımına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Bugün “Masumlar Mezatı” kitabının tanıtımı için buradayız. Kıymetli arkadaşımız Arda Bey bana ulaştığında bizim Şehit İlhan’ları konu alan ve ilimizin velilerinden bilinen Deli Cevdet’inde hikayesini içeren bir kurgu roman yazdığını söyledi. İçeriğini sizde değerlendirebilir misiniz diye bize söyledi. Sağ olsun ben inceledim. Birkaç katkım elbette oldu. Ufak tefek konularda. Ama öyle güzel kurgu düzenlemiş ki. Okuyanlar elbette göreceklerdir. Deli Cevdet’in Şehir İlhanlarla, rahmetli babamla çok güzel ilişkilendirmiş. Çokta güzel bir öykü yazmış” diye kaydetti.

İLHAN: DESTEKLEMEK ÜZERE YER ALMAKTAYIZ

Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Ayşe Şebnem İlhan, “Arda beyin yaptığı esere katkıda bulunmak üzere desteklemek üzere yer almaktayız. Sağ olsunlar taktir etmişler çok güzel bir kurgu roman yazmışlar. Bizde bugün hep birlikte bunun halka arzı için bugün burada yer almaktayız” ifadelerini kullandı.