Elazığ Belediyesi 3. Kitap Fuarına katılmak üzere şehre gelen yazar Mustafa Armağan, Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ile imza ve söyleşi programında bir araya geldi.

Kızıl pençe, Cumhuriyet Efsaneleri, Ayasofya Entrikaları, Türkçe Ezan ve Menderes gibi kitapların yazarı Mustafa Armağan kitaplarını bu kez Elazığlı öğrenciler için imzaladı.

ARMAĞAN: BİR TOPLUMA KİMLİĞİNİ İKİ ÜÇ KAYNAK TEMİN EDER

Mustafa Armağan, “Bir topluma kimliğini iki, üç kaynak temin eder. Bunların birincisi din, ikincisi diyet ya da milliyetler üçüncüsü ise, dil, dördüncüsünü de tarih belirler. Ama iş dine gelince din de bir farklılaşma, mezhep farklılaşması başlıyor. Yaşayanlar gibi davranmıyorlar. Bu dinin getirdiği bir şey ama daha daralttığımız zaman iki şeye dayanır. Dil ve Tarih’tir” dedi.

ARMAĞAN: MİLLETİN KİMSİN SORUSUNA VERECEĞİ CEVABI ÖNEMLİ

Dolayısıyla tarihin doğru öğretilmesi, bir milletin kimsin sorusuna vereceği cevabı önemli bir kısmını oluşturuyor. Sosyal psikologlar şöyle bir deney yaparlar. Çağırırlar ve sen kimsin dediğin de bireysel olarak sen kimsin sorusuna cevap ararlar.  Ve bu soruyu bireysel varlıklarıyla açıklayamazlar” diye konuştu.