Yazıkonak’ta Kütüphane Açılışı ve Kitap Dağıtımı Gerçekleştirildi

Yazıkonak Beldesi’nde kütüphane açılışı ve kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

Yazıkonak’ta Kütüphane Açılışı ve Kitap Dağıtımı Gerçekleştirildi

Merkezi Diyarbakır’da olan Yeşil Yıldız Derneği ve Deniz Feneri Derneğinin destekleri ile Yazıkonak beldesinde 2 ilkokul, 2 ortaokul ve bir liseye 60 bin kaynak kitap ve 5 bin okuma kitabı hediye edilirken, hazır hale getirilen kütüphanelerinde açılışları gerçekleştirildi.

Açılış programına Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, AK Parti İl Başkanı Şerafettin YıldırımKadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Yazıkonak TOKİ Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yazıkonak Şehit Vedat Kılınçarslan İlkokuluna kazandırılan kütüphanelerin açılışı yapıldı.

YILDIRIM: BU TÜR FARKINDALIKLARIN GİDEREK ARTMASI GEREKİYOR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Milli Eğitim dünyası ya da öğrenim dünyasına ait böyle bir organizasyonda bulunmaktan son derece mutluyum. Ama bunu biraz daha önemli kılan başka bir şey var. Yeşil Yıldız Derneği’mizin bağımlılıkla mücadele üstüne kurulmuş hem Yazıkonak’taki okullara hem diğer okullara verilmek üzere yardımcı kitaplardan toplamda 65 bin yardımcı ders kitaplarını buraya göndermiş olmasını çok önemsiyoruz. Bunu bir bağımlılıkla mücadele derneğinin yapmış olması daha da anlamlı. Bu tür farkındalıkların giderek artması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÖGER: KAMPANYALARIMIZ DEVAM EDECEK

Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, “Amaç gaye; çocuklarımızın kitapla buluşması, kitap okuması. Çünkü biz ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mütessibi olarak toplum olarak okumayla ciddi oranda mesafe koyduk. Özelikle teknolojiyle beraber çocuklarımızın kitapla barışık olması talebi üzerine bu kampanyayı gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de sadece Yazıkonak’la ilgili değil Türkiye’nin değişik illerinde Elazığ’ı da çok önemsediğimiz için Elazığ’ın da diğer ilçelerine, beldelerine ve merkeze inşallah bu anlamda kampanyalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

ÇADIRCI: AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN İYİ BİR YERLERE GELMELERİNE BİR NEBZE DE OLSA YARDIMCI OLMAKTIR

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı da, “Amacımız Yazıkonak’ta bir okuma seferberliği başlatmak ve geleceğimizi kitapla buluşturmak, gençlerimizi kitapla buluşturmaktır. Gelecek günlerde ülkemizin kaderini değiştiren bu çocuklarımızın iyi bir yerlere gelmelerine bir nebze de olsa yardımcı olmaktır. Umut ederiz ki çok yakın zamanda Yazıkonak Belde’mizde yapımını planladığımız kültür merkezimizi de faaliyete geçirip gençlerimizin sosyal, kültürel ve diğer aktivitelerde katılımını sağlama noktasında çalışmalarını bitirme gayretinde olacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
EL_AZİZ
EL_AZİZ - 2 yıl Önce

ALLAH İÇİN HAYIRLI İŞLER YAPIN MİLLET AÇ SİZ KÜTÜPHANE PEŞİNDESİZ OKUYAN HERYERDE HER ŞARTTA OKUYO ZATEN KÜTÜPHANEMİŞ MİLLET BAHÇESİMİŞ STAD MIŞ BUNLAR KARIN DOYURMUYOR

SIRADAKİ HABER

banner137