Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip lisesinde kurulan Yedi Güzel Adam Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde, Genç Memur Sen’in genel merkezi tarafından başlatılan “Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam” adlı proje kapsamında kurulan kütüphanelerin dokuzuncusunun açılışı, Elazığ’da Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip lisesinde yapıldı. Açılış Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, Genç Memur -Sen İl Başkanı Saim Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi, Yedi Güzel Adam Mehmet Akif İnan kütüphanesinin, Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip lisesinde açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bahşi, yedi güzel adamın eserlerinden oluşan kütüphaneyi; hedefledikleri, özledikleri, asımın neslinin yetişmesi için gençlerle buluşturmak amacıyla burada olduklarını söyledi.

Bahşi, hedeflerinin sadece kamu çalışanlarının, üyelerinin özlük haklarını korumak olmadığını; akademik sendikacılık, hizmet sendikacılığı ve geleceğimiz olan gençleri kitaplarla buluşturmak, kitaplarla buluşturarak milli ve manevi değerleri özümseyen, kendisinde bulan ve yaşayan bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Bahşi, emeği geçen Genç Memur Sen Başkanı Saim Çolak’a ve Okul Müdürü Ömer Dinçer’e teşekkür ederek, “İnşallah burada gençlerimiz, öğrencilerimiz bu kitapları okuyarak daha iyi bir nesil olacak. Akif’lerin bahsettiği asımın nesli inşallah burada yetişecek. Bu kütüphanelerimizi inşallah yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Genç Memur -Sen İl Başkanı Saim Çolak ise yaptığı konuşmada, Genç Memur Sen olarak, her ay düzenledikleri kitap meclisleri, kitap kritikleri ile beraber asımın neslini ve Merhum Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi faruki gençlerin yetişmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Çolak, geçen yıl da 1453 kitap ruhuyla bir kütüphane kurduklarını, toplam 9 tane kütüphane kurduklarını ve bu çalışmaların her sene devam edeceğini belirtti.

İlim, irfan, hikmet dolu, soylu gençliğin yetişmesi için, okuyan, idrak eden faruki gençler yetişmesi gerektiğinin altını çizen Çolak, bu çalışmalara katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Okul Müdürü Ömer Dinçer de, “İlk emri oku olan ve kadın erkek herkese ilmi farz kılan bir dinin mensubuyuz.” diyerek, “Peygamber efendimizin dünyayı seven ilme sarılsın. Ahireti seven ilme sarılsın diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bugün bilgisayarla, internetle hazır bilgilere çabucak erişebilir. Fakat önemli olan kütüphaneler gitmek, kitaplara dokumak, kitapların koşunun hissetmektir. Bunun insanları daha tatmin edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Dinçer, Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip lisesinde kurulan kütüphaneye, yedi güzel adamdan biri olan Genel Başkanları Merhum Mehmet Akif İnan’ın adının verilmesinden ayrıca onur duyduğunu söyledi.

Dinçer, kütüphanenin Hacı Hulusi Yahyagil İmam Hatip lisesinde açılmasına vesile olan Genç Memur-Sen’e ve Memur-Sen’e teşekkür etti.