Son ders zili, Cuma günü çalacak..

Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, düzenlediği basın toplantısında ,”2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının yaklaşık 17 milyon 3 bin öğrencimizin emeklerinin karne almasıyla son buluyor. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme öğretmenlerimiz için yenilenme yöneticilerimiz için ise sorunların tespitini planlama dönemine girmiş bulunuyoruz. Fedakar çalışmalarından dolayı bütün eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz”dedi.

“Erdemli çabaya ulaşmada verilen her katkı bizim için değerlidir”

 Bahşi,”Eğitimin birebir insan ilişkilerine dayanmasından dolayı hassas, o ölçüde yoluru ama ülkenin geleceği ile ilgili olduğu içinde güzel ve değerli bir çabadır. Erdemli çabaya ulaşmada verilen her katkı bizim için değerlidir. Bu amaca ulaşmak sadece donanım sağlamakla olmaz. Eğitim politikaları bütün olarak tasarlanmalı. Değişimler şartlar oluştuktan sonra hayata gerilmelidir. Öğretmenlerin çalışma şartları düzeltilmeli, mesleğin itibarını güçlendirilecek adımlar atılmalıdır. Öğretmenliğin bir idealizm mesleği olduğu unutulmamalıdır. Türkiye’nin yarınki sorumluluklarını üstelenecek nesiller yetiştirmek için güncel olunmalıdır”diye konuştu.

“Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri bunun için bir fırsattır”

Müfredat çalışmalarına hemen başlanması gerektiğini vurgulayan İbrahim Bahşi,”Eğitim çalışanlarının huzuru milletin geleceği için sorunlara çözüm bulunmalı, beklentiler karşılanmalı, talepler yerine getirilmelidir. Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri bunu için bir fırsattır. Eğitim öğretim dönemi başlamadan eğitim çalışmalarını sorunların çözüm önerileri çalıştay da sorunlar dikkate alınmalı, daha verimli bir program eğitim öğretim için gerekli adımlar atılmalıdır.15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığımız süreç burada masumların korunması hainlerin hak ettikleri cezayı alması titizlikle yürütülmelidir ”dedi.

“Kadro sağlayacak düzenlemeye ihtiyaç vardır”

Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ,”Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Eğitime ilişkinin reformların kalıcı hale gelmesi derslerin boş geçmemesine bağlıdır. Sınıflarda sadece kadrolu öğretmen çalışmasına bağlıdır. Öğretmen kadroları ihtiras edilecek hem de sözleşmeli öğretmen alımındaki hatayı telafi edecek sözleşmeli öğretmenleri kadroya getirecek, ücretli öğretmenlere kadro sağlayacak düzenlemeye ihtiyaç vardır”diye vurguladı.

“Kariyer Basamakları Sistemi yeniden gözden geçirilmeli”

Eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders mağduriyetinin giderilmesini ifade eden Bahşi,”Okul türlerine göre eğitim kurumu yöneticileri farklı ücretler almakta. Nöbet görevi ücreti maalesef okul müdür başyardımcılarına ve okul müdürüne verilmektedir. Yılardır kanayan bir yara haline dönüşen, kariyer basamakları sistemi yeniden gözden geçirilmeli, uzman öğretmenlik konusunda mağduriyet yaşayan binlerce arkadaşımız bu konuda bakanlığın acil adım atmasını bekliyor. Öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmalıdır. Alan değişikliği konusunda verilen sözlerin tutulmaması alan değişikliği yapmak isteyen veya yapamadığı için mağdur olan çok sayıda öğretmenin kariyer yapmasını engellenmiştir. Bakanlık bu konuda da adım atmalıdır”dedi.