Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün Olgunlar Mahallesi Medical Park Hastanesi yanında yaptırdığı yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhgan Yegin, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

“TAŞERON PERSONELİMİZİN BİN 972’Sİ MÜRACAATLARINI YAPTI”

Törende konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, taşeron yasasına değindi ve belediyede çalışan 2 bin 544 personelden taşeron olarak çalışan bin 972’sinin müracaatlarını yaptıklarını kaydetti.

Yanılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız buradayken son günlerde taşeron işçilerimizle ilgili çıkarılan yasadan dolayı Cumhurbaşkanımızı yarın Elazığ’da ağırlamaktan gurur duyacağımız Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

Elazığ Belediyemizde toplam 2 bin 544 personelimiz çalışıyor. 2 bin 544 personelimizin bin 972 personeli taşeron işçisi olarak çalışıyordu. Bu bin 972 personelimizin bütünü dilekçelerini verdiler.  11 Ocak 2018 itibariyle çıkan kanundan faydalanmak üzere her türlü evraklarını doldurarak belediyemize müracaat ettiler.”

“HALA HİZMETTEN TAVİZ VERMEYEN BİR SİYASİ KADROYUZ”

Bugün tüm kuşatılmışlara rağmen ülkede hizmetlerin devam ettiğini belirten TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Türkiye’nin büyüdüğünü ve güçlendiğini söyleyerek, “Ülkenin en ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğu bu dönemde terör tehditi, hain kalkışmalar, dışarıdan ekonomik kuşatmaların olduğu bu dönemde bile hala yatırımdan, hala hizmetten taviz vermeyen bir siyasi kadroyuz. Çünkü eğer biz görevimizi yapmazsak, hizmet yönünde gerekli adımları atmazsak asıl Türkiye’yi içe kapatmaya çalışan, Türkiye’yi ekonomik alanda daraltmaya çalışan, Türkiye’yi anti demokratik bir kulvara sürüklemeye çalışan kadroların emellerine hizmet etmiş oluruz. Onlar amaçlarına ulaşmasınlar diye ülke insanına en uygun, en refah seviyesine uygun şartları oluşturmak adına biz bu çalışmaları sizlerle birlikte devam ettiriyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Türkiye’nin büyürken, ülkenin bütün şehirlerinin de bu büyümeden payını aldığını ifade etti.

“BU İRADEDEN ELAZIĞ DA NASİBİNİ ALDI”

Bakan Yardımcısı Yegin, “Türkiye büyürken hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın ülkenin bütün şehirlerini, bütün bölgelerini de o büyümeye ortak etme gibi bir irade ortaya koydu ve bu iradeden Elazığ da nasibini aldı. 2000’li yılların başından bugüne Elazığ hem merkezi açıdan hem yerel açıdan gerçekten çok ciddi bir büyümeyi yaşadı. Bugün yine o büyümenin bir nişanesi olan ki 2017’nin Eylül ayıydı, bizim bakanlığımıza bağlın olan kurumların birinin bir binasının açılışını yapmıştık. İş-Kur binamıza geçmiştik. Bugün de inşallah Sosyal Güvenlik Kurumumuzun temelini atıyoruz. Yaklaşık 200’ün üzerinde çalışanının olacağı bugün itibariyle 580 bin civarı ama belki 600 bini de bulup geçeceği bir nüfusa hizmet edecek olan, 8 binin üzerinde iş yerinin işlemlerinin yapılacağı, 23 milyonun üzerinde bir rakama mal olması beklenen ve bin 300’ün üzerinde bir metre kare ile inşallah 13 bin 172 metrekare ile Elazığ’ımıza hizmet edecek olan kurumumuzun inşallah önümüzdeki sene Temmuz ayına kadar inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasını hedeflemekteyiz.

“BAKANLIK OLARAK ÇOK YOĞUN BİR FAALİYET İÇERİSİNDEYİZ”

Bakanlık olarak hakikaten önemli çalışmalar yapıyoruz. Bütün alanımız tıpkı hükümetimizin diğer fertlerinin büyük gayretle sabah, akşam koşturması gibi biz de bakanlık olarak çok yoğun bir faaliyet içerisindeyiz.”

“ÇALIŞANIMIZ ÇOK DAHA FAZLASINA LAYIK”

Bakanlığın çalışmalarından bahseden Yegin, asgari ücrette önemli bir artış yaptıklarını belirterek, “Asgari ücret çalışmaları da yılsonunda tamamlandı. Belki de 2000’li yılların başından beri bugüne kadar 2016 yılındaki yüzde 30’luk artışı saymazsak belki de bu anlamda önemli bir oransal olarak artışa tekabül etti. Tabi ki milletimiz, çalışanımız çok daha fazlasına layık.”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, devletin milletine bakış açısında değişiklik olduğunu ifade ederek, “Artık milletini merkeze alan, vatandaşına en kıymetli varlık olarak bakan bir devlet var” dedi.

“VATANDAŞ VARSA DEVLET VARDIR ANLAYIŞINA DÖNÜŞTÜK”

Vali Kaldırım sözlerine şöyle devam etti: “Devletimiz artık çok şükür vatandaşımıza tepeden bakan, üstten bakan, vatandaşı ikincil bir neşen olarak gören anlayıştan; vatandaşı merkeze alan öncüleyen, vatandaşı en kıymetli varlık olarak gören, hizmet anlayışı, hizmet felsefesini, kamu hizmet sunumlarını ona göre oluşturan, yönlendiren bir mekanizmaya çevirmiş durumda. Şimdiye kadar devlet öncülenirdi. Vatandaş devlet için vardı. Şimdi çok şükür vatandaş odaklı yaklaşıma dönüştük. Vatandaş varsa devlet vardır anlayışına dönüştük. Dolayısıyla biz bunu hem anlayış olarak görüyoruz, sahada uygulama olarak görüyoruz hem de kamu hizmet sunumlarını en güzel mekânları, kurumlarımızda bu şekilde görüyoruz.”

“ELAZIĞ’IN BACISINA MÜTEŞEKKİRİZ, ELAZIĞ’IMIZLA ÇOK YAKİNEN İLGİLENİYOR”

Kaldırım, Bakan Jülide Sarıeroğlu’nun programında yaşanan değişikliğe de değindi ve bakanın Elazığ’la yakından ilgilendiğini dile getirdi.

Vali Kaldırım, “Kıymetli bakanımız bugün gelemedi. Elazığ’ın bacısı olarak siz tanımlıyorsunuz yoğun programlarından dolayı bugün gelemediler. Kendisine de müteşekkiriz. Ne zaman milletvekillerimiz de, Belediye başkanımız da, il başkanımız da yanına gitsek, buraya teşriflerinde bir problem iletsek anında çözüldüğünü gördük. Elazığ’ımızla çok yakinen ilgileniyor. O açıdan kendilerine müteşekkiriz. Teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti

Tören temel atımı ile son buldu.