“Yeni Medya Düzeni ve Özgürlük” Konferansı

Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Kemal Öztürk’e Elazığ’a gelerek Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansa katıldı.

“Yeni Medya Düzeni ve Özgürlük” Konferansı

Fırat Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından Gazeteci Yazar Kemal Öztürk’ün katıldığı  “Yeni Medya Düzeni ve Özgürlük” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk katıldı.

BİLBAY: BİZLER İÇİN MERAK UYANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Programın açılış konuşmasını yapan öğrenci topluluğu adına konuşan Talha Bilbay, “Bugün dünyada yaşanan değişim ve dönüşümler yeni denklem ve araçlarıyla karşımızda duruyor. Yaşanan bu süreç bizleri üstünde daha çok düşünmeye ve çalışmaya da mecbur kılıyor. Yine bu sürecin en önemli mihenk taşlarından olan medya konusu da aynı şekilde bizler için merak uyandırmaya devam ediyor. Bizlerde bu süreci daha iyi anlayabilmek ve öğrenebilmek amacıyla bu konuda kendini yetiştirmiş ve medya sürecinde başardıklarıyla da yeterliliğini ispatlamış bir büyüğümüzü, ağabeyimizi davet ederek bu programımızı düzenledik” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: HEPSİ KAĞIT DİJİTALE GEÇMESİN DİYE DİRENİYORLAR

Yeni medya düzenine dikkat çeken Öztürk, “Benim ısrarla söylediğim bir şey var. Kağıda basılı gazeteler bitecek. Kapancaaklar, sadece dijital olacaklar. Benim meslektaşlarım eleştiriyorlar beni, ‘nereden çıkardın bunu, öyle şey mi olurmuş, bizi işsiz mi bırakacaksın’. Kağıda basılı gazeteyi devam ettirmenin önemli gerekçesi matbaalar, dağıtım şirketleri, nakliyat şirketleri, dizgiciler. Bir sürü gazetenin yan unsurları var. Mürekkebi basılıyor, kağıt satılıyor, kağıdı ithal edenler, ithalat şirketinde çalışanlar, hepsi kağıt dijitale geçmesin diye direniyorlar. Fakat bir yandan da dijital gazeteler var. Sadece dijital olarak yayın yapmaya başlayan ve dünyanın en çok satan gazeteleri var şu anda. Haber gazeteleri var, Amerika’da ve dünyanın en çok okunan gazeteleri. Bir geçiş süreci içerisinde yaşıyoruz ve o devrim henüz kendini tamamlamamış” şeklinde konuştu.

“DİJİTAL DEVRİM BÜYÜK BİR TSUNAMİ GİBİ GELECEK, ÇARPACAK”

Öztürk, “Ama devrimi şöyle benzetebilirsiniz. Bir tsunami geliyor, ‘bu tsunami nin karşısında kimi ben yüksek yere çıkarım kurtulurum diyor, kimi ben güzel bir korunak yaptım, betondan, içine de demir koydum korunak yaptım saklanıyorum. Tsunami bana çarpsa bir şey olmaz’ asla böyle bir şey olmayacak. Dijital devrim büyük bir tsunami gibi gelecek, çarpacak. Ya tsunami de yüzen gemiler yaparsınız, onunla beraber hareket edersiniz, ya da boğulup gidersiniz. Tıpkı matbaaya direnenler gibi, tıpkı sanayi devrimine direnenler gibi, tıpkı fabrikalara direnenler gibi tarih sizi sanayi devrimini ıskalamış insanların yanına koyar, bunlarda dijital devrimi ıskalamış insanlar der” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137