Yeni Stadyum Başka Bahara Kaldı!

Sezon içerisinde plansız bir şekilde yıkılan Atatürk Stadyumu için bu yıl ayrılan yaklaşık 35 milyon liralık ödenek başka stadyumların yapımına aktarılırken, yeni stadyum için bu yıl temel atılmasının çok zor olduğu ifade ediliyor.

Yeni Stadyum Başka Bahara Kaldı!

Sezon içerisinde plansız bir şekilde yıkılan stadyum için bu yıl ayrılan yaklaşık 35 milyon liralık ödenek başka stadyumların yapımına aktarıldığı öğrenildi. 

GELEN ÖDENEK BAŞKA STADYUMLARIN YAPILMASINA AKTARILDI

Yıkılmasının ardından mart ayı içerisinde temel atılması planlanan ve ihalesi yapılarak yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan yeni stadyum için, bırakın bir adım atılmasını; 2019 yılı için gelen ödenek te başka stadyumların yapımına aktarıldı.

Karaman stadyumu için 15 milyon TL ve İzmir Alsancak stadyumu için 10 milyon liralık ödenek olmak üzere Elazığ stadyumuna ayrılan 30-35 milyon liralık 2019 yılı ödeneği sahipsizlikten dolayı bu stadyumların harcamalarına aktarıldı.

YENİ YÖNETİM BAŞKA STADYUMLARI TERCİH ETTİ

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki Spor Genel Müdürlüğü'nde yapılan atamalardan sonra yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda yeni yönetimin Elazığ stadyumu için ayrılan 30-35 milyon liralık 2019 yılı ödeneğini başka illerdeki stadyumlara tercih ettiği öğrenildi.

EN İYİMSER 2020 YILI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından yeni Elâzığ stadyumu için ödenek olmaması nedeniyle 2019 yılı sonuna kadar temel atılmasının çok zor olduğu, en iyimser 2020 yılı mart veya nisan aylarında atılacak olan temel atmanın ardından 2021 yılında kolonların ancak çıkabileceği, 2022 yılı sonu itibariyle de stadyumun ancak biteceği ve ardından da serilecek olan çimler ve sonrasındaki beklemelerle yeni Elazığ stadyumunun 2023 yılının ikinci yarısında ancak maç oynanır hale gelebileceği iddia ediliyor.

Bilindiği üzere yeni Elazığ stadyumuyla aynı dönemde yapılması planlanan Erzincan ve İzmir Alsancak stadyumlarında hummalı çalışmalar dikkati çekerken, bu stadyumların kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girecekleri ifade ediliyor.

Yaşanan bu olumsuzlukların ardından Elazığ’ın profesyonel takımları olan Elazığspor ve Elaziz Belediyespor’un maçlarını oynayacakları alternatif stadyum arayışlarına hız verildiği ve butik bir stadyum yapılabilmesi için çalışmalar başlatıldığı, bunun da gerçekleşmemesi halinde Elazığspor’un iç saha maçlarını büyük bir ihtimalle Bingöl ilinde oynayacağı tahmin ediliyor.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 22:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

daha çok bekletirsiz elazığı zaten her dönem oy veriyorlar o yüzden sifir sikintiii

harika
harika - 5 yıl Önce

harika haber. o zaman önümüzdeki ilk seçimde elazığ halkı bu jeste karşılık olarak %85 oy verir.

Nihat
Nihat - 5 yıl Önce

Hizmetleri oy alamadıkları illere yaptıklarını bu memleket hala anlayamadı mı? Elazığspor atkılarıyla söz veri,ldiği tarihten sonra 60 stadyum yapıldı bitti.

can
can @Nihat - 5 yıl Önce

anlayamadı anlasa halen oy verir miydi? sence bunu önemser mi elazığlılar? yav daha geçen biriyle konusuyorum stad mevzusu açıldı.diyo stad orda duruyo nolmuş stada? adamın daha stadın yıkılmasından haberi yok bu adam elazığda yaşıyor.bu kadar vurdumduymaz insanlar var işte.hal böyleyken oy vermeye devam...

Burak
Burak - 5 yıl Önce

Müstehak.

oktay
oktay - 5 yıl Önce

Elazığ halkının bunu önemseyeceğini düşünmüyorum.

fatih
fatih - 5 yıl Önce

bence stadmıtad yapılmasın takımıda sürekli bingölde oynatalım.gelecek sezonda takımın ismini bingölspor olarak değiştirip kurtulalım.

Palulu
Palulu - 5 yıl Önce

Ah elazığ vah elazığ seçimde gelir gakgo sekiz köşe şapka orçik tandır ekmegi yer oyuda alırlar yurt dışı oylarla elazığ millet vekili olanlar da halen daha kahraman gibi gezerlerr malesef

Metin umut
Metin umut - 5 yıl Önce

Ödenek işini halledecem,Elazığ’ın hiçbir sorunu kalmadı.

ogün
ogün @Metin umut - 5 yıl Önce

Metin bulut bi ara ödenek sorunu yok hiçbir sorun yok stad yapılacakkk diyodu o geldi aklıma... bakın ne metin bulut ne diğer vekiller hiç birinde suç yok.onları kim seçti? onları kim vekil yaptı? verilen hiçbir söz tutulmamasına rağmen onları kim vekil yaptı yahu? elazığ halkı yaptı.herkes hak ettiği gibi yaşıyor işte.


SIRADAKİ HABER

banner137