Yeni Zelanda’daki Saldırıyı Öven İki Ekşi Sözlük Yazarı Tutuklandı

Yeni Zelanda'daki terör saldırısını övdükleri gerekçesiyle biri Denizli, biri Antalya'da iki Ekşi Sözlük yazarı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yeni Zelanda’daki Saldırıyı Öven İki Ekşi Sözlük Yazarı Tutuklandı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde bulunan 2 camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını yitirdiği terör saldırısını övdüğü iddiasıyla no ceiling kullanıcı adına sahip Ekşi Sözlük yazarını incelemeye aldı.

24 yaşında E.A’nın kimliğini belirleyen ekipler, şahsın evine bir operasyon düzenlediler ve E.A’yı gözaltına aldılar. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen E.A, terörü övdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak bu olay, terörün övüldüğü ilk olay değil.

Daha önce yine bir Ekşi Sözlük yazarı hakkında Yeni Zelanda’daki terör saldırısını övdüğü gerekçesiyle Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alma kararı çıkarılmış ve şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Terör eylemleri nedeniyle yıllarca canı yanan Türkiye’de hala terörü övenlerin bulunması gerçekten düşündürücü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137