Saha çalışmaları kapsamında Elazığ Galericiler Sitesi esnafı ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş ve yönetim kurulu üyeleri, Site başkanı Ercan Yılmaz ile istişarelerde bulundu.

KARAKUŞ: SATIŞ İŞLEMLERİNİN DERHAL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Esnafların pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşadığını anımsatan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, ”Otomobil Galericiler Sitesi’ndeki esnaflara iş yerlerinin belediye tarafından satılması hususunda esnaf arkadaşlarımız belediye başkanımızla istişare halinde olduklarını, büyük bir yol kat ettiklerini, rakamlar düzeyinde 260 bin ve 340 bin lira arası rakamlarda yerine göre bir anlaşma zemini hazırlandığı yönünde ve işin artık son haddeye geldiğini bizlere ilettiler. Biz de bu noktada galerici esnafımız tabi bugün ekonomik durumdan dolayı biliyoruz ki kimsenin kasasında 300-400 bin lira para yok. Ve esnafımızı şu an gezdiğimizde dinlediğimiz büyük bir çoğunluğu; başkanım biz burayı satın almak için sermayemizi satın almak için kasamızda bekletiyoruz ki satıldığı zaman alalım diye. Dolayısıyla bu sürecin bire an önce hızlandırılmasını ve satılacaksa satış işlemlerinin derhal yapılması gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

KARAKUŞ: BUNUNDA YAPILMASI ELZEMDİR

Karakuş, “300 bin liraya anlaışlan yerin 350 bin lira olarak belirlendikten sonra 4 yıl, 5 yıllık vadelerle sabit ödemelerle faiz üstüne konulmaksızın satılması hususunun da belediye başkanımız tarafından gündeme alınmasını, değerlendirilmesini galerici esnafımız adına talep ediyoruz ve bu durumun da takipçisi olacağız. Belediyemiz öncülüğünde gerekirse TOKİ kanalıyla bu minibüsçü, kamyoncu ve traktörcü esnafımıza da mevcut Otomobil Galericiler Sitesi’nin arkasında veya yanında hazine arazisi varsa burada da bir an önce sitelerinin yapılması zaruridir. Hem şehirleşme açısından otomobilciler, motorlu taşıt ticareti yapanların bir arada bulunması açısından bunun şehirdeki farklı noktalara dağılıp, şehir planlamasının bozulmaması açısından bununda yapılması elzemdir” şeklinde konuştu.

YILMAZ: BAŞKA PARTİDEKİ MENSUBU OLAN İL BAŞKANLARIMIZ DA BİZİ ZİYARET ETSİNLER

Elazığ Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, “Biz burada siyasi kimlikleri çok görmek istiyoruz. Renkli siyasi kimlikleri görmek istiyoruz. Sadece bir partiyle kalmasın. Bir başka partideki mensubu olan il başkanlarımız da bizi ziyaret etsinler. Bizlerde şehrin farklı değerleriyiz. Öyle görüyoruz. Bizleri yabancı görmeleri gerçekten bu son 5 yıl içerisinde biraz bizim gardımızı düşürdü. Ticarette gardımızı düşürdü. Ama bundan dolayı sayın başkanıma, il yönetimine özellikle müteşekkirim” dedi.