Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, adliyeye giderek, Elazığ’da meydana gelen depremlerin ardından ağır hasarlı olan kamu binalarının usulsüz yıkıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Adliye binası önünde konu ile ilgili açıklama yapan Karakuş, konu ile ilgili Elazığ Valisi Erkaya Yırık’tan bekledikleri açıklamayı alamadıklarını kaydetti.

Başkan Karakuş, araştırılmasını istedikleri bir diğer konunun ise Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yıkımı olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Karakuş, vatandaşlara ait ağır hasarlı binaları yıkan firmaların da yer altı şebekesine ve yollara zarar verdiğini belirterek, belediyenin firmalar üzerinde kontrol mekanizması oluşturması gerektiğini ifade etti.

KARAKUŞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR

Başkan Karakuş yaptığı açıklamada, “Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem akabinde ağır hasarlı olan, özellikle kamu binaları üzerinden yapılan yıkım işlemine yönelik son zamanlarda kamuoyunun da gündeminde yer alan konu ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Biz bu konularla ilgili olarak gerekli idari makamlardan gerekli karşılığı alamadığımız için toplumun vicdanı olan adliyeye başvurduk” dedi.