İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Eğitimi (NRP) programına katılan sağlık çalışanlarına sertifikaları verildi.

Düzenlenen sertifika görenine Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit POLAT, idareci ve sağlık tesisi yöneticilerimiz, birim sorumlusu hekimlerimiz, kursiyerler ve ilgili çalışanlarımız katıldı.

POLAT: BEBEK ÖLÜMLERİNİ EN AZA İNDİRMEKTİR

Törende konuşan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit Polat, “Bildiğiniz gibi Bakanlığımız tarafından halkımıza daha rahat bir sağlık hizmeti sunmak ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek üzere gayret sarf edilmektedir. Bu konuda her geçen gün kendimizi güncellememiz lazım ki halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunalım. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak buradaki amaç yenidoğan bebeklerimize müdahalede bulunan doktor, ebe, hemşire ve ilgili çalışanların canlandırma algoritmasını standart hale getirerek, bebek ölümlerini en aza indirmektir. Hiç kuşkusuz bebek ölümlerinin az olması bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en temel parametrelerden biridir. Bu bağlamda Türkiye gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almıştır. Bu eğitimin hazırlanmasında katkısı olan tüm arkadaşlara, özellikle eğitimci hocalarımıza çok teşekkür ederim. Katılımcıları da tebrik ederim. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

KOYUNCU: YAPILAN İLK EĞİTİMDE DE YİNE ARANIZDAYDIM

Programa katılan Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu da konuşmasında, “Böyle bir eğitim vesilesi ile aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu yıl içinde yapılan ilk eğitimde de yine aranızdaydım. Bir canı kurtarmanın değerini hepimiz çok iyi idrak etmekteyiz ve hepiniz bu bilinçle eğitim aldınız. Bu vesile ile eğitimcilerimize ve bu eğitime iştirak eden tüm çalışanlara teşekkür ederim” diye kaydetti.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Yardımcımız Uhut Emre KOYUNCU ve İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT başta olmak üzere protokol üyeleri ve eğitimciler tarafından kürsüye davet edilen kursiyerlere sertifikaları verildi.