Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür farklı illerden gelen avukatların vatandaşları yanlış yönlendirdiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu.

YENTÜR: BİZ ELAZIĞ BAROSU OLARAK ZATEN DEPREM KOMİSYON OLUŞTURDUK

Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, il dışından gelen bazı avukatların, depremi fırsata çevirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Van’dan ve Ankara’dan gelen bir kısım avukat arkadaşlarımız vatandaşları kahvehanelerde toplayarak İl AFAD Müdürlüğü’ne dava açacakları yönünde yanlış bilgilendirmeler yaptığını duyduk. Oysaki şu anda açılacak bir dava söz konusu değil. Zararlar henüz tam tespit edilmedi. İl AFAD Müdürlüğü’nün zaten taraf sıfatı yok. İl AFAD Müdürlüğü’ne dava açılması söz konusu değil. Biz Elazığ Barosu olarak zaten deprem komisyon oluşturduk. Bu konuda halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Müracaat eden vatandaşlarımıza ‘bekleyin Elazığ Barosu olarak biz size yardımcı olacağız’ şeklinde yönlendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YENTÜR: DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN İNSANLARA İTİBAR ETMESİNLER

Başkan Yentür, “Lütfen ama lütfen biz davayı açacağı, şu kadar tazminat alacağız, devletten alacağız, deprem sigortasından, DASK’tan alacağız şeklindeki beyanlara itibar etmemeleri; şayet bir müracaatları olacaksa bizim Elazığ Barosu’nun kurmuş olduğu deprem komisyonuna müracaat etmeleri ve deprem komisyonunun yapmış olduğu faaliyetler sonucu gerek görüldüğü taktirde dava açmalarını rica ediyoruz hemşehrilerimizden. Özellikle dediğimiz gibi zarar şu anda belli değil. Belli olmayan bir zarardan dolayı nereye, kime dava açacaklarına bu meslektaşlarımız nasıl karar veriyor? Vatandaşlarımız bu şekilde hemşehrilerimiz mağdur olacaktır. Tekrar tekrar biz hemşehrilerimizi uyarıyoruz. Zaten mağdur olduk Elazığ olarak. Depremi fırsata çevirmeye çalışan insanlara itibar etmesinler. Şayet bir müracaatları, şikayetleri olacaksa veya dava açma durumları söz konusu olacaksa Elazığ Barosu’na müracaat ettiklerinde iletişim bilgilerini bıraktıkları taktirde komisyonumuz kendilerine ulaşıp ne şekilde bir yol izlenmesi gerektiği konusunda yardımcı olacaklardır” şeklinde konuştu.