Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın moderatörlüğünü yaptığı canlı olarak yayınlanan “Yerel Medya Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan oldu.

Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, önemli açıklamalar yaptı.

“BİZ VİZYONER BİR PARTİYİZ”

AK Parti’nin çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Açıkçası elbette iktidar olmak bu dünyanın her yerinde olduğu gibi çok kolay değildir, zordur çünkü iktidara gelmek kadar iktidarı sürülebilir kılmakta bir maharet ister. Bu maharette AK Parti tarafından hem kalkınmaya öncelik verirken ama aynı zamanda ülkenin derinleşmiş sorunlarına çözüm arayan bir bakış açısı belki de bunca yıllık başarımızın arkasında gizlediğimiz ama ondan öte milletle kurduğumuz iletişim, milletten aldığımızı yasalarla yönetmeliklerle yeni kararla, müjdelerle vaatlerle seçimler öncesi halka tekrar sunmak ve dolayısıyla halkın bu anlamda onayını almak. Bizde iletişim hep böyle ilerliyor ve biz vizyoner bir partiyiz. Biz büyük projelerin partisiyiz aynı zamanda. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız partimizi ilk kurduğunda yapmış olduğu konuşmada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Bu çok güçlü bir iddia ve sonra biz bu iddianın arkasını doldurduk. Seneler içinde bunla birlikte çalışmamıza daha büyük bir ivme kat ettik ve hiç vazgeçmedik. Her seferinde çıtayı biz yükselttik ve yükselttiğimiz çıtada başarıyla bir sonraki seviyeye geçmek için gayret sarf ettik. Fakat şimdi bakıyoruz bir taraftan da hakikaten bir ülkedeki muhalefetin sizi biraz daha zorlamasını biraz daha eksik bıraktığınız tarafları dolduracak olmasını, sizde oluşturacağı azmi beklersiniz. Bizde tam tersi. Biz bugüne kadar ne yaptıysak onları durdurmak ne inşa ettiysek onları yıkmak, ne vaat ettiysek onları geriye götürmekle ilgili yani Türkiye’nin kazanımlarını ve elde ettiklerini ve vatandaşın beklentilerini alıp eski Türkiye’ye doğru gerisin geri bir u dönüşü nedense maharet saymaktalar” dedi.

“REFERANDUMDA HALKA SORDUK, HALK EVET DEDİ”

16 Nisan referandumu hakkında açıklamada bulundan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Sistem değişikliğini bir toplantı yapıp değişmedik, halka sorduk. Referandumun tüm kurgusu bunun üzerindeydi. Bu sistem le AK Parti gidemezdi dedik, ciddi oranda mecliste sandalye sahip olmak işçin yeterliydi Bizden ziyade halka sorduk, halk bir karar verdi değişelim dedi. Muhalefet halka rağmen geri götüreceğiz dedi. Milletin dilinden anlamadılar. 12 seçimden muhalefetten ana muhalefet olmayan bakış açısı ne yazık ki bu. 16 Nisanda bir karar verdik ve şimdi o kararın hayatımıza geçmesi için milletimizden karar almak için gündeme getirtiyoruz, kanunlar değişecek yasam yürütme yargı birbirinden ayrılacak, sistem değişecek. Şimdi bunları geri götürebilmek kimsenin değişeceğini sanmıyorum. Onlarda hiçbir zaman kendileri de inanmıyorlar iktidar olmalarına. Keşke 16 Nisan’da onlar daha güçlü argümanlarla çıksalardı. Bohçada ne varsa onlarla çıkıyorlar Ve bu kararın asıl verildiği gün millet çok demokratik bir şekilde oy kullanırken belki o tarafta kullanabilirdi, hayır istemiyoruz diyebilirdi. Ama millet 16 Nisanda evet dedi, sistem değişti, şimdi o sistemin hayatına geçişindeki uygulamaları yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM BEYANNAMEMİZ GELECEK VİZYONUMUZDUR”

Seçim çalışmaları ve beyannamelerine değinen Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, “AK Parti seçim beyannameleri bizim yol haritamızdır. Gelecek vizyonumuzu kelimelere döktüğümüz bir metindir. Öylesine yazılmaz. Seçildikten sonraki yol haritası ve şifreler orada gizlidir. Dikkatinizi çektiyse eski vaatlere göre yeni gelenler çok yenilik içermekte, bir bakış açısı içermekte. Biz önce uyanış, sonra diriliş dedik. Bu 15 Temmuz gecesi milletin sokağa çıkmasıyla direniş en yüksek seviyeye ulaştı. İmdi şahlanış oldu ve en güçlü oldu. Türkiye’nin geleceği için Türkiye’nin hayrına bir buluşma adresidir. Türkiye’ye olan dik duruşumuzun şifreleri 24 Haziran seçimlerinde gizli. Birçok alanı ilgilendiren birçok yenilikleri var. Her yaşam kesiminden ihtiyaç duyana sırtını yaslayacağı bir devlet anlayışı var. AK Partinin kurulduğun günden itibaren var. Bu gelişmelerin daha hızlı gelişmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ GENÇLERE ÇOK ÖNEM VERİYOR”

AK Parti’nin gençlere verdiği önemi anlatan Çiğdem Karaaslan, “Gençlere bir tek AK Parti önem veriyor. Diğer partilerde gençlere önem verdiklerini gösterselerdi keşke. Bence gençler bizim bugünümüz. Türkiye’nin gençlerine bugüne kadar olmadığı kadar ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Gençler bizim için o kadar kıymetliler ki. Cumhurbaşkanımız siyasete gençlik kollarımızda başlamış bir lider. Orada yaşadığı zorluklarla beraber gençlere yol açan ve yön veren bir lider. Türkiye’nin yönetim kademelerinde AK Parti Gençlik Kollarında yetişmiş o kadar genç var ki. Burada artık çoğunluk ak partinin kendi içinden yetişmiş gençler. Kadroda yetişenler yönetimde söz sahibi oluyorlar. Biz seçilme yaşını düşündüğümüzde neden dediler. Bizim Cumhurbaşkanımız inandığı bir şeyden hiçbir zaman vazgeçmedi ve gençleri her zaman destekledi ve ellerimizden tuttu. Hep ön açtı, yol açtı ve alanımızı genişletti. Biz o alanlarda sadece çalıştık. Türkiye’nin geleceği gençleri çok önemli kademelerde değerlendiren Cumhurbaşkanımıza ben çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇOK SAĞLAM BİR ZEMİN ÜZERİNE OTURUYOR”

Türkiye ekonomisinin durumu hakkında açıklamada bulundan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Özellikle seçim kararının alınmasından kısa bir süre sonra kur üzerinde bir takım operasyonlar başladı biliyorsunuz.  Tıpkı daha önceki bir takım toplumsal olay oluşturmaya çalıştıkları zamanlarda olduğu gibi Türkiye acaba bir kaosa mı gidiyor diye pompaladıkları algıların oluşturduğu zamanlardaki gibi darbe sürecinin hemen arkasından olduğu gibi bu dönemde de seçim öncesi hiçbir konuda bir şey görünmüyor, derin bir sıkıntı görünmüyor ama ekonomide olursa ekonomi her şeyi etkiler diye bakanların ve kısacası bu anlamda ellerini ovuşturanların hoşuna giden milletimizin ve tabi ki ekonominin şu andaki yöneticilerinin sahip çıktığı, Türkiye’nin aslında son dönemde büyüme rakamlarına baktığınızda ithalat, ihracat oranlarına baktığınızda, cari açığa baktığınızda yatırımcıların Türkiye’yi tercih etmesinde ki nedenlere ve yine rakamlara, istatistiklere baktığınızda Türkiye ekonomik açıdan şu anda bir sorun yaşamıyor, hamdolsun. Yaşamadığını ya da az yaşayacağını ekonomik kriz zamanında sayın cumhurbaşkanımızda söylemişti, teğet geçecek demişti. O zaman da buna hiçbir anlam veremediklerini İfade eden nice ekonomistler tanıyoruz. Bugün de mudisin bir açıklaması oldu biliyorsunuz Türkiye’deki bankaların kredi notlarını düşür ya da onlarla ilgili olumsuz bir açıklama yaptı. Türkiye’de bankacılık sektörü başta olmak üzere, ekonominin temelleri artık çok sağlam bir zeminin üzerine oturuyor” diye kaydetti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR, ARTIK VATANDAŞIMIZ DAHA RAHAT YAŞAYACAK”

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Karaaslan, “Şehrim 2023 projesi Türkiye’nin projesinin vizyonunu çizecek vizyonu sundu bize. Birkaç etaptan oluşuyor. Biz bu etapları seçim mahalline gittiğimiz için sadece otobüs kısmını durdurmadık. Elimizde müthiş veri var. İnsanların kulağına yakın gelmeye başladı. İnsanların hayallerini işletmek için çok büyük ilgi gösterdiler. Artık analizler yapılıyor. Her şehri tek başına değerlendirip o şehrin yol haritasını ve ayrıca Türkiye’nin profilini çıkaracağız, çıkarıyoruz da. Vatandaşların arzuları bizim için çok önemli. Seçim nedeniyle asla vazgeçmedik, Ramazan nedeniyle toplantıları duraklattık. Millet Bahçeleri ile ilgili mutlulukla karşılandığını görüyorum. Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı göstermesi çok önemlidir. Şehircilik ie ilgili kısım daha çok toplu konut artışı gibi fiziksel mekanı içerirdi haklıydık. Ama bugün geldiğimiz nokta artık halkın doğayla, tabiatla, çevreyle irtibat kurabileceği noktaları arttırmamız gerek ve yapıyoruz. Millet bahçeleri olacak artık. Şehrin buluşma noktaları olacak, şehre değer katacaklar. Büyük bir ivme var. Şehir be kültür ilişkisi anlamında çok büyük çalışmalar var. Eğer ilgili olan varsa AK Parti’nin seçim çakışmalarına baksınlar. Artık yeni fonksiyonlar var, açık ve yeşil alanların korunması, şehirlerin tarihi alanlarının korunması ile ilgili çok önemli yerler var. İmar ile ilgili Türkiye’nin geçirdiği çok acı tecrübeler var. Anlatmak mümkün değil ama 1950 den itibaren çok çarpık yapılaşma var. Temel sorunları çözdük, ince işçiliğe giriştik. Artık dikey değil, yatay yapılaşma var. Artık insanları merkeze alan ve ihtiyaçları insanların etrafına getiren anlayışlarla yavaş yavaş hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZLA İMAR BARIŞI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İmar konusunda bilgilendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Bu konuda imar barışı önemlidir. Türkiye şehirlerinin büyük bir yapılaşmalar imarsız, ruhsatsız ve eksiklikler içeriyor. Zaman içinde büyü sorunlar yaşanmış. Bizim işimiz çözmekse eğer bizde milletle devletin barışacağı imar barışını gerçekleştiriyoruz. İnsanlara belge verilecek ve insanlar insanca yaşayabilecekleri bir belge verilecek. Türkiye’de deprem riskini de göz önüne aldığımızda bizim zaman kaybetmeye zamanımız yok. Bezim beklemeye tahammülümüz yok. Türkiye’deki kentsel dönüşümü ve kentsel sağlıklaşmayı, canlanma ve rehabilitasyon gibi spesifik alanların daya farklı uygulamalarla genişleteceğiz. Bir bu projelerimizi açıklamaya başlayacağız” şeklinde konuştu.