Moderatörlüğünü Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın yaptığı “Yerel Medya Soruyor” adlı programa AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş konuk oldu.

Aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ataş, 24 Haziran seçimleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

MUSTAFA ATAŞ: MİLLETİMİZ HER ZAMAN SAĞDUYULU HAREKET ETMİŞTİR

Seçmenlerin adayların belirlendikten sonra oluşan önyargılarının değiştiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Seçim kampanyasının başladığı zamanlarda bir duygusal düşünce hakimdi. Kendi gönüllerinde geçirdikleri adaylar listede yer aldı almadı, beklentileri vardı. Beklentiler gerçekleşmeyince cumhurbaşkanlığında AK Partiye oy vereceğim ama milletvekilliği seçimlerinde AK Partiye oy vermeyeceğim gibi bir düşünce oldu. Ben şuna inanıyorum, milletimiz her zaman sağduyulu hareket etmiştir. Eğer AK Parti mecliste tek başına güçlü bir şekilde giremezse toplumumuz şunu biliyor, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız seçildiği takdirde meclis güçlü olmazsa, AK Parti mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmezse Cumhurbaşkanımızın rahat bir yönetim sistemini uygulamayacağı yönünde halkında bir endişesi var. O ilk haftadaki endişeler kayboldu. İlk haftalar böyle duygusal bir endişemiz olmuştu ilk haftalar ama şimdi o düşüncelerimiz değişti dedi halımız” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: . TÜRKİYE ÜZERİNDE PLAN, HESAP YAPICILAR EKONOMİYİ ESKİYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN HESAPLARINDA BU VAR

AK Partinin adil anlayışına alışan vatandaşların düzenlenen oyunlara kanmayacağını belirten Başkan Ataş, “Biliyoruz ki plan kurucular Tayyip Erdoğan’ın üzerine plan kuruyorlar, seçmenimiz Tayyip Erdoğan’ı mecliste yalnız bırakmamak için AK Partiyi güçlü bir şekilde meclise gönderme bilincindeler. Ben o yönde büyük bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Sloganımızda Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye. Bunun için söylüyoruz zaten. Meclisteki yapımız ne kadar güçlü olursa cumhurbaşkanımızda o kadar güçlü olur zaten. Meclisteki yapı zayıf olursa yansır. Seçmenlerimize bunu vurguluyoruz, cumhurbaşkanımızda mitinglerinde bunu söylüyor. Cumhurbaşkanlığında şahsıma, mitinglerde de AK Partiye desteklerinizi bekliyorum diyor. Türkiye üzerinde plan, hesap yapıcılar ekonomiyi eskiye dönüştürmek için hesaplarında bu var. Türkiye’yi ekonomik olarak diz çöktürüp nasıl talimat veriyorsak, bugünde aynı şeyi sahneye koyup Türkiye’yi onlar yönetsin. 16 yıllık AK Parti iktidarlığı döneminde milletimiz AK Partinin adil anlayışına alıştı inşallah bu tür oyunlara fırsat vermeyecektir” diye kaydetti.

MUSTAFA ATAŞ: ÜLKEDE DİKTATÖR DÜZENİ OLSAYDI SİZ ŞU ANDA RAMAZAN AYINDA SOKAKTA SİGARA İÇEMEZDİNİZ

Başkanlık sisteminin diktatörlük olmadığını açıklayan Başkan Mustafa Ataş, “Diktatörlük ile ilgili eleştiri yapanlar zamanında diktatörlük yapmış kişilerdir. Bunu söyleyenler algı oluşturmak istiyorlar, genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız 17 yıldır bu partinin genel başkanı. 17 yıldır bu partinin genel başkanlığını sürdürüyor ve 16 yıldır AK Parti iktidarda. İktidara gelmeden önce neler söylüyorlardır, AK Parti gelirse bunu yapacak, AK Parti gelirse şunu yapacak diye aleyhte algı oluşturuyorlardı. Söylediklerinin bir tanesi gerçekleşti mi şu ana kadar? Yok. Bir tanesi gerçekleşse tamam geçmişte doğru demişler. Gerçekleşen bir şey yok. Sadece millet ile genel başkanımız arasını nasıl zayıflatırız bunun derdiler. Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı nedeni ile muhabbeti kesmek içindeler. Yapmadıkları şeyleri yapıyormuş gibi gösteriyorlar.  İstanbul’da seçim çalışmaları yaparken Ramazan ayında 2 tane hanım efendi dükkânın önünde oturmuşlar sigaralarını içiyorlar. Kendilerine gül ikram edip kendimizi tanıttık. AK Parti deyince hanımefendinin bir tanesi dedi ki biz bu düzeni değiştireceğiz, bende gücünüz yetiyorsa değiştirin dedim sonuçta demokrasi ile yönetilen bir ülkeyiz. Değiştirmeye gücünüz varsa değiştirirsiniz. Düzenin neyinden şikâyetçisiniz dedim, diktatörlüğü bu ülkeden kaldıracağız. Bende bu ülkede diktatör düzeni olsaydı siz şu anda ramazan ayında sokakta sigara içemezdiniz, içseniz bile bu kadar saygısız davranamazdınız. Eğer onlar iktidar olsa inananlara nasıl zulüm ettiklerini zamanında gördük. Şu anda da uygulamalarını görüyoruz”dedi.