Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı Başkent Ankara'da başladı. 

Çalıştaya AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Rıdvan Duran, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, 81 ilden birer yetkili kurum ve kuruluş temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler katıldı.

81 ilden birer temsilcinin katılım gösterdiği, Yeni İletişim Teknolojileri, Anadolu Medyasının sorunları ve Yerel Medyanın geleceği adlı çalıştaya Medya gurubumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ta konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan yerel medyanın güçlendirilmesine dikkat çekti.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise yerel medyanın önemine değindi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Rıdvan Duran’da, dijital dönüşümün etkilerine değindi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin,  yerel medyanın her zaman yanında olacaklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da, dijital çağda yerel medyanın işlevini yitirmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Ulusal ve yerel medyanın önemi, internet gazeteleri, radyo ve televizyonların sorunları ve geleceği düzenlenen çalıştayda 81 ilden yerel medyanın birer yetkili kurum ve kuruluş temsilcileri, gazeteciler ve akademisyenler konuyu enine boyuna tartışarak masaya yatırdı.

Çalıştayda ayrıca yeni iletişim teknolojilerinin getirdiği fırsat ve tehditlerde ele alındı.