Yesevi Yardım Hareketi Elazığ’da Çalışmalarına Başladı

Yesevi Yardım Hareketi Elazığ’da da temsilcisini seçerek çalışmalarına başladı.

Yesevi Yardım Hareketi Elazığ’da Çalışmalarına Başladı

Yesevi Yardım Hareketi, Türk Yurtlarının manevî hayatını tarih boyu etkilemiş en önemli isimlerinden olan Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri’nin ideallerini kendine ülkü edinen bir grup gönüllü tarafından, 2012 yılında çalışmalarına başladı.

Gönüllü çalışanlardan oluşan ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan Yesevi Yardım Hareketi Elazığ’da da çalışmalarına başladı.

TURAN: ELAZIĞ’IMIZDA BU ÇERÇEVEDE BU HALKADA BİR BULUNSUN

Yesevi Yardım Hareketi Elazığ Temsilcisi Deniz Turan, “1 Mart 2021 itibariyle Elazığ temsilciliğini aldık. Maksat Elazığlı hemşehrilerimize Hoca Ahmet Yesevi’nin çizgisinde yardımları ulaştırabilmek. Derneğimiz 2012 yılında Kayseri merkezli kurulmuştur. Suriye’de, Balkanlar’da, Afrika coğrafyasında gerek milletimiz ve yurt dışındaki Türk Milleti’nin yardımlarıyla dağıtılan kurban kesimi yapıyorlar. Eski Türk tarihi eserlerin onarım, bakımlarını yapıyorlar. Su kuyusu açıyorlar. Tabi bu hizmet kapsamında dedik Elazığ’ımızda bu çerçevede bu halkada bir bulunsun. Bundan dolayı Elazığ’ımızı da burada bulundurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TURAN: ZAMAN İÇERİSİNDE DUYULDUKÇA BU SAYININ DAHA DA ARTACAĞINA İNANIYORUM

Deniz Turan, “Yeni kurulma aşamasında olduğumuzdan dolayı ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit aşamasındayız. Bunları tespit ettikten sonra genel merkezimize yurt dışından gelecek yardımları verimli bir şekilde burada dağıtmayı düşünüyoruz. Ayrıca Elazığ’da yine bizim hareketimiz aracılığıyla yardım yapmak isteyenleri de direk birebir yanımıza alarak ihtiyaç sahibi ailelerimize, onların ihtiyaçlarını gidermesi konusunda desteklerimizin olmasını düşünüyoruz. Şu anda yaklaşık 14 kişiyiz. Tabi zaman içerisinde duyuldukça bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Bu tamamen gönül rızası, Allah rızası için. Bizim zaten bir sloganımız var ‘gönüllere düşmektir düşümüz’ bununla bir şeyler yapmaya inşallah çalışacağız. Tanıtım filmi var hareketimizin. İnşallah o da yayınlanırsa insanlarımızın daha çok bilgileri olacaktır. Hareketimizin web sitesi de vardır. ‘Yeseviyardımderneği’ diye. Oradan ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137