Elazığ Belediyesi, "Yeşil Bir Elazığ senin ellerinde yeşerecek" sloganıyla başlattığı kampanya ile fidanları toprakla buluşturuyor.

İlk olarak Hilalkent Mahallesi'nde başlatılan fidan dikim kampanyası bugün de Doğukent Mahallesi'nde devam etti. Doğukent Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da katıldı. Mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı fidan dikim kampanyasında, 1200 adet fidan toprakla buluştu.

Yapılan etkinlik dolayısıyla çok memnun olduklarını dile getiren Doğukent Mahallesi Muhtarı Muhammed Coşkun, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.

"ELAZIĞ'I YEŞİL BiR KENT YAPMAYA NİYETLİYİZ"

Daha yeşil bir Elazığ için fidanların toprakla buluşturulduğunu ve bu hafta süresince devam edecek etkinlik kapsamında 30 bin fidanın daha toprakla buluşturulacağını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Elazığ'ı yeşil bir kent yapmaya kararlıyız" dedi.

Başkan Yanılmaz, projeye katkı sunan öğretmenlere, öğrencilere ve mahallelilere teşekkür ederek, " Bizim mahallelere diktiğimiz bu fidanları mahalle sakinlerimiz sahiplenmeli ve sağlıklı bir şekilde büyümeleri için de gerekeni yapmalılar; Çünkü bir ağaç bir can demektir ve her ağaç bir hayattır bir gelecektir. Dolayısıyla mahalle sakinlerimiz de bu şekilde çevrenin korunup kollanmasına katkı sunmuş olacaklardır" diye konuştu.