Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda katılımcılara, Avrupa Birliği Mutabakat eylem planı anlatıldı.

Doğaya ait kaynakların ölçülü bir şekilde kullanılması ve iklim krizine neden olan salınımların minimuma indirilmesi, çevre kirliliğinin azaltılması politikalarının ön planda tutulduğu yeşil mutabakat bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Vekili Veli Aksu, çözüm ortakları kurumlarla birlikte eğitimlere devam ettiklerini söyledi.

AKSU: ÖNE ÇIKMA PLANLARIMIZI BUGÜNDEN OLUŞTURMA ÇABASINDAYIZ

Başkan Vekili Veli Aksu, “ Avrupa birliğinin önemli gündem maddelerinden biri olan Yeşil Mutabakat’da ihracatımızın yüzde yetmişi bu ülkelere yapılmaktadır. Ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ihracaat kalemlerimizin tüm süreçlerde izleyeceğimiz strateji ve hazırlıklarla öne çıkma planlarımızı bugünden oluşturma çabasındayız” dedi.

ETSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. İzzet Taşar’ın sunumuyla gerçekleştirilen toplantı büyük bir dikkatle takip edildi.

TAŞAR: BU YASAKLARI DA YAPAN KİLİSE

ETSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. İzzet Taşar’ın, “ özellikle on birinci yüzyılda Avrupa’da, İngiltere’de ticaretle ilgili yasaklar var. Ve bu yasakları da yapan kilise. Kilise diyor ki enerjinizi niye dünya için harcıyorsunuz. Siz öldükten sonra ikinci bir hayat var kendinize yetecek kadar çalışın üstünde çalışmayın” ifadelerini kullandı.