Yeşilkaya: Pozitif Ayrımcılık Yapıyoruz

TRT Akademi atölye çalışmaları konferansı için Elazığ’a gelen hemşehrimiz TRT Haber-Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu. Yeşilkaya, “Yerelden gelen arkadaşların önünü açmak için gerçekten pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

Yeşilkaya: Pozitif Ayrımcılık Yapıyoruz

Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferans için TRT Haber- Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya Elazığ’a geldi.

Mehmet Yeşilkaya Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu.

YEŞİLKAYA: TRT’NİN BU EĞİTİM GELENEĞİNİ BİZ BURADA SÜRDÜRECEĞİZ

Yerel Medyanın son yıllarda hızla geliştiğini kaydeden Hemşehrimiz Mehmet Yeşilkaya, “Biz TRT olarak TRT Akademi diye bir etkinlik, bir eğitim programı başlattık. Yıllardır da süren TRT’nin bu eğitim geleneğini biz burada sürdüreceğiz. Burada yeni genç gazeteci adaylarına, gazeteciliğin ne olduğunu, gazeteciliğin nasıl bir meslek olduğunu, onları sektöre geldiklerinde nasıl bir yol haritasının beklediğini, sektördeki zorlukları, sektördeki güzellikleri, gazeteciliğin inceliklerini, gazeteciliğin zorluklarını, sahada çalışan bir gazetecinin olası karşılaşabileceği riskleri, durumları dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

YEŞİLKAYA: ÇOK YETENEKLİ GAZETECİLERLE KARŞILAŞIYORUM

Mehmet Yeşilkaya, “Öncelikle yerel medya Türkiye’de çok büyük bir gelişme sağladı. Bunu biz kendi TRT ağımızdan da görebiliyoruz. Çok başarılı, çok yetenekli gazetecilerle karşılaşıyorum. Bu sevindirici bir şey bence. Ben yerel medyanın iyiye gittiğini söylüyorum. Yeni ve geç parlak çocuklar, muhabir arkadaşlar geliyor, bunu görüyorum. Elazığ’ı ben lise dönemlerimden hatırlıyorum. 2-3 tane özel kanal vardı Bunların halen varlıklarını sürdürmeleri bile bence başarı. Elazığ’da bu yükselen değerlerin içinde olduğunu biliyorum ben” ifadelerini kullandı.

YEŞİLKAYA: YERELDEN GELEN ARKADAŞLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN GERÇEKTEN POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

TRT Haber- Haber Koordinatörü Mehmet Yeşilkaya, “Yerel medyanın imkanları, maddi olanakları çok daha farklı, daha zorlu olabiliyor bu dönem dönem. Bu yüzden buradaki yerelde çalışan arkadaşlarımın işinin zor olduğunu biliyorum. Ama gerçekten bu işin bir gönül işi olduğunu, bu işi yapan insanların gerçekten gönül vererek bu mesleği yapması gerektiğini bildiğim için o konuda umutluyum. Zorluklarda var ama onları hep birlikte aşacağız inşallah. Bizde ulusal medya olarak yerelden gelen arkadaşların önünü açmak için gerçekten pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Görüştüğümüz insanlara, görüştüğümüz çocuklara, muhabir arkadaşlara, kameraman arkadaşlara daha farklı bakıyorum ben. Acaba yerelden gelen bu arkadaşın önünü nasıl açarız, başarılı olabilir mi olamaz mı diye ben yerelden gelen arkadaşlarla daha çok ilgileniyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 20:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137