Orman Genel Müdürlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasındaki protokol gereği bugün öğrenciler tarafından KYK ormanlarında fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından geçen sene ağaçlandırılan KYK hatıra ormanına, bu sene de devamı olarak fakir kalan bölgelerini ağaçlandırmak için 400 adet çam fidanı dikildi.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Suphi Döner yaptığı konuşmada, Elazığ’da 8 bin 300 öğrencinin yurtlarda barındığını belirterek, “Bu protokolle amaç, her ilin KYK yurtlarında kalan her öğrencisine ait Türkiye genelinde bir fidanının bulunmasıdır” dedi.

Döner, Türkiye geneli 553 bin öğrencinin KYK yurtlarında kaldığını, dolayısıyla her gence ait bir fidan olduğundan Türkiye’de 553 bin tane fidanın dikilmiş olacağını kaydetti.

KYK hatıra ormanı alanının geçen yıl orman bölge müdürlüğünün çabalarıyla da oluşturulup, tahsisatının yapıldığını ifade eden Döner, “ Geçen yıl da fidan dikimi yapıldı. Bu sene tekrar hem fidan dikimi yapmak hem de genel olarak yetiştirilen fidanlardan farklı olarak fidanlar dikmek üzere 7 yurdumuzdan gençlerimizle bir aradayız. Yaklaşık 200 tane gencimiz bugün fidanları dikti. Onların coşkuları, mutlulukları yüzlerinde okunuyordu. Gençlerimiz farklı illerden üniversite vesilesi ile ilimizde. Bu gençlerimizin burada bir hatıra ormanı olması, gelecekte kendileri açısında, duygu farkındalık açısından önemli. Buradaki amacımız, ağaçlandırmayı artırmak. Aynı zamanda gençlerimizde daha çok sanayileşme ile birlikte yok olmaya yüz tutmuş ormanlık alanların sayısını artırmak, gençlerimizde bir bilinç, farkındalık oluşturmak” dedi.

Döner, “Yeşillik hayattır. Her ağaç bir hayattır.” diyerek, “Peygamber efendimiz, bir Hadis-i Şerif’inde kıyamet anı olduğunda dahi elinizdeki ağacı dikin emri ile bizleri bu konuda emirlendirmiş oluyor. Biz bir piknik, panayır havasında fidanlarımızı diktik. Ben bugün buradaki alt yapımızı hazırlamada orman bölge müdürlüğümüze, çalışan arkadaşlarımıza, KYK İl Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımıza ve teveccüh gösterdiklerinden dolayı gençlerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu ağaçlar gelecekte gençlerimizin birer şahidi olur” diye konuştu.

Fidan dikme etkinliğine katılan Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi de, KYK İl Müdürüne teşekkür ederek, “Ben Karadenizliyim. Elâzığ kırsal, fazla yeşillik yok. Ama böyle projeler sayesinde inşallah 4, 5 sene sonrasında daha yeşil bir Elazığ olacak. Elâzığ bunu hak ediyor. Yeşil bir Elâzığ için biz de elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.