Elazığ İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları yetim biriminde görevli kadınlar, yetim çocukların yüzünü doğum günü sürpriziyle güldürüyor.

Yetim birimindeki kadınlar, "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla başlattıkları çalışma kapsamında, deprem ve Kovid-19 salgını dolayısıyla mağdur olan yetim çocuklar için sürpriz doğum günü etkinliği düzenledi.

YAMAN: ÇOCUKLARA ÖZEL OLDUKLARINI HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ

Besime Yaman, “Elimizden geldiğince yetim çocuklarımızın özel günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Çocuklara özel olduklarını hissettirmek istiyoruz. Deprem, ardından salgından dolayı çocukların bu tür etkinliklere ihtiyaçları var. Sanki o an dünyalar onların olmuş gibi oluyor. Bir çocuğu mutlu edebilmek çok kolay, gönlüne girebilmek çok zordur. Çocuğa önemli ve özel olduğunu hissettirdiğiniz anda o çocuğun kalbini kazanmış oluyorsunuz. Salgın dolayısıyla çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Arkadaşlarıyla buluşamıyor. Salgın sürecinde tedbirlere uyarak etkinlikleri yapıyoruz. Doğum günü etkinliklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

CANPOLAT: BEKLEMEDİĞİM BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞTIM

Doğum günü kutlanan 10 yaşındaki Miraç Canpolat ise, “Doğum günümün kutlanacağını bilmiyordum. Annem misafir geleceğini söyleyerek kapıyı açmamı istedi. Açtığım anda konfeti patlattılar. Çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiler” dedi.

OĞUZ: ÇOK MUTLU OLDUM

Doğum günü kutlanan 11 yaşındaki Hatice Kübra Oğuz ise "Beklemediğim bir sürprizle karşılaştım. Çok mutlu oldum. Bugün doğum günüm olduğunu biliyordum ama böyle bir kutlama beklemiyordum." diye konuştu.