Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İHH İnsani Yardım Vakfı ortaklaşa olarak öksüz ve yetim çocuklara iftar yemeği verildi. İftar yemeğinde Vali Zorluoğlu “Annesiz ve babasız büyümenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak öğrendim” dedi ve duygusal anlar yaşadı.  

Düzenlenen iftar yemeğine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Eşi Sevcan Zorluoğlu, Vali Yardımcıları, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, STK Temsilcileri ve çok sayıda çocuk katıldı.

Vali Zorluoğlu yemekte çocuklarla tek tek ilgilendi.

Okunan ezanla birlikte iftar yapıldı.

İHH Elazığ İl Temsilcisi Metin Kılıç, İHH İnsani Yardım Vakfı hakkında bilgiler verdi, yetim ve öksüz çocukların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise İHH ile birlikte gerçekleştirilen projede emeği geçenlere teşekkür etti.

“ÜMİDİMİ HİÇ BİR ZAMAN KAYBETMEDİM”

Vali Zorluoğlu kendisinin de öksüz büyüdüğünü söyledi o anlarda duygusal anlar yaşadı. Zorluoğlu, “bende sizler gibi öksüz büyümüş birisiyim. Bende 9 yaşında annemi kaybettim. Gerçekten annesiz büyümenin babasız büyümenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak öğrendim. Ama ümidimi hiçbir zaman kaybetmedim ve çok çalışarak, önüme gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek ve devletimizin bana sağladığı fırsatlar çerçevesinde bugün burada sizlerin vali babası olarak iftar yapıyoruz. Onun için sizlerde bunu başara bilirsiniz. Sizler de bir gün burada benim yerimde olabilirsiniz.

 

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve ihtiyaç sahiplerine her zaman destek olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti toplumun hangi kesiminden gelirse gelsin herkese bütün çocuklara eşit fırsatlar sunuyor. Lütfen sizler de bu fırsatları değerlendirin. Çok çalışın. Sizlerde yarın bu ülkeye öğretmen, doktor, kaymakam, polis, asker olarak hizmet edin. Ülkemiz bugün geldiğimiz noktada sadece kendi yoksullarına kendi öksüzlerine, yetimlerine kendi engellilerine değil dünyanın birçok bölgesinde ki ihtiyaç sahibi insanlarına da her türlü ekonomik sosyal kültürel desteği verebilecek noktaya gelmiştir. Sadece ülkemizde değil komşu ülkelerimizde başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları olarak ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dedenizin de sizlere selamı var. Onun talimatlarıyla sizlere Recep Tayyip Erdoğan dedenizin de bayram harçlıklarını dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Programın ardından Vali Zorluoğlu’na yetim çocuklar tarafından çiçek verildi.

Vali Zorluoğlu da çocuklara bayram harçlıklarını ve hediyelerini verdi.