Eskişehirspor’la final niteliği taşıyacak zorlu bir müsabakaya çıkacak olan Birevim Elazığspor’da Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş yaptığı açıklamada, Altınordu galibiyetiyle birlikte ligin alt sıralarında kazanın kaynadığını belirterek, “İnşallah bu kaynayan kazandan Elazığspor çıkar” temennisinde bulundu.

YETİŞ: MOTİVEYİ HIZLANDIRDI

Zafer Yetiş, “Öncelikle Kanal Fırat Televizyonuna buraya kadar gelip takımıza görsel olarak halkı bilgilendirme amaçlı yapmış olduğunuz yayından dolayı teşekkür ediyorum. Hem Kanal Fırat Televizyonu sahibi Prof. Dr. Yasemin Açık’a hem de Televizyon çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Elazığspor’umuzun uzun süredir 3 puan alamama sendromu yaşıyorduk. Buradaki çocuklar üzerinde, futbolcular üzerinde çok büyük bir baskı oluşturmuştuk Psikoloji üzerimizde oluşmuştu. Bu maçı alıp o psikolojiyi de üzerimizden atma adına bu maçın galip gelmesi gerçekten futbolcularımıza bir hava verdi, motiveyi hızlandırdı” ifadelerini kullandı.

YETİŞ: ÇOĞU BAKIMDAN ZOR DURUMDAYIZ

Yetiş, “İnşallah bundan sonra bir çıkış yakalarız. Bizim için önemli maçlar hepsi de. Çünkü bizim mutlaka 3’er puanlara ihtiyacımız var. Ligin ne olacağı belli. Alt taraf kaynıyor Elazığspor’un bu galibiyetinden sonra. Daha da kaynayacak. İnşallah bu kaynayan kazandan biz çıkarız. Hedefimiz bu. Görüyorsunuz Elazığspor’umuz sahamız yok, seyircimiz yok, taraftarımız yok. Sağ olsun 3-5 tane Elazığspor fanatikleri, Kanal Fırat Televizyonu gibi televizyon kuruluşları bizi yalnız bırakmıyor. Gerçekten çok zor durumdayız. Çoğu bakımdan zor durumdayız. Taraftar yokluğundan dolayı motivasyon anlamında. Ama bu zorlukları inşallah aşacağız. Bu sene ligde kalırsak Selçuk Başkan’ın da hedefi takımı daha iyi yerlere taşıma noktasında kendi kendine bir söz verdi, kendine bir hedef çizdi” dedi.

YETİŞ: İNŞALLAH BUNDAN SONRA ELAZIĞSPOR’UMUZ LAYIK OLDUĞU PUANLARI ALIR

Elazığspor’da Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş, “Görüşmelerimizde tek hedefimiz takımı inşallah ligde tutalım, Elazığspor’u layık olduğu Süper Lig’e taşıma noktasında elimizden gelen ne varsa yapalım sözünü verdi. Biz de hepimizin evi var, ailesi var işi var, gücü var. Biz bu hedef doğrultusunda Elazığ ve Elazığspor’a olan sevgimizden dolayı bizde Selçuk Başkan’ımızın bu hedefini gerçekleştirmesi adına elimizden geldiğinde özel bir şekilde çalışıyoruz. Mustafa Hocam sağ olsun onunda bize çok katkıları var. Bu ekipte olmasının çok çok büyük katkıları var. Tecrübesiyle gerçekten ben Mustafa Hocayla uzun süre yöneticilik yaptım fakat Mustafa Hocayla yaptığımız kısa bir yöneticilik vardı. Fakat burada biraz daha hem sportif manada Elazığspor’un geleceği noktasında çok iyi şeyler paylaşıyoruz. Hedefleri büyük, alt yapıya çok büyük önem verecek nasip olursa” diye ifade etti.

YETİŞ: YETENEKLİ OYUNCULARIMI VAR

Yetiş, “Belediyespor’la ilgili bir planlama var. O doğruysa bizim pilot takım üyesine kazandırırsa Belediyespor2u gerçekten Elazığspor’un özüne dönmesi lazım. İşte buradan üst takıma 3-5 tane futbolcu atarsa Elazığspor’un kurtuluşu bence buradan olur. Eskişehirspor’u yenecek güçteyiz. Gerçekten dünkü futbolumuzu biraz daha üzerine katarak oynamış olsak biz Eskişehirspor’u yenecek kabiliyette ve güçteyiz. Yetenekli oyuncularımız var. Sadece o psikoloji vardı üzerlerinde onu da attılar. İnşallah bundan sonra Elazığspor’umuz layık olduğu puanları alır” dedi.

Altınordu maçının ardından Eskişehirspor’la oynanacak zorlu maçın hazırlıklarını Ankara’da sürdüren Birevim Elazığspor’da sportif direktör Mustafa Aksu da Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulundu.

AKSU: SIKINTILAR VAR

Elazığspor Sportif Direktörü Mustafa Aksu, “Bu müsabakaya hakikatten iyi hazırlandı arkadaşlarımız, iyi çalıştılar, iyi didindiler. Geçmişte de iyi oynadığımız maçtı. Bu maçta puanlarla ayrılmayı düşünüyorduk. Maça da iyi başladık, iyi oynuyorduk. İlk golü de biz bulduk. Panik ve sporcular üzerindeki sıkıntılar var. Bir an evvel sonuca gidelim, sonucu alalım diye. Orada hemen akabinde bir penaltı yaptık olmayacak bir pozisyondu. Maalesef yine hata. Öyle olunca beraberlik. Tabi yine oyundan kopmadık. Sevindirici noktası oydu. Israrcı, inatçı, bir irade gücü arkadaşlar olarak ortaya koydular. Maçın son dakikasında da olsa son dakika içerisinde gelen golde hakikatten bizim için çok çok önemliydi. Çok güzel bir gol oldu. O golden sonra yaşanan tablo uzun süredir galip gelememenin verdiği bir sıkıntı, takım kültürünün iyi oluşu adına herkesin bir olması o sevindirici oldu. Bu birlikteliği eğer biz devam ettirirsek ki ettirmek zorundayız. Bu hafta sonuna da biraz daha anlamlı kılalım” ifadelerine yer verdi.

AKSU: BU YARIŞIN İÇERİSİNDE DAHA FARKLI OLURUZ DİYE PLANLIYORUZ

Mustafa Aksu, “Biz rakiplerimizden şu anda 2 puan veya 5 puan gerideyiz. Bizi ilgilendiren Afyon olsun, Eskişehir olsun ve Giresun olsun… Bu rakiplerimizin kendi oynayacakları müsabakalara baktığını zaman bizim Afyon ve Eskişehir maçlarımız var. Bizim için bir avantaj gibi görünüyor. Bu fırsatı bizim avantaja çevirmemiz lazım. Biz ondan dolayı diyoruz ki biz eğer Eskişehir’den de bunu devam ettirirsek inşallah biz bu yarışın içerisinde daha farklı oluruz diye planlıyoruz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL