Yetkililerden Talepleri Var

Şehrin yeni mahallelerinden Çayda çıra mahallesi sakinleri, meydana gelen olaylar nedeniyle mahalleye MOBESE sisteminin kurulmasını talep ediyorlar.

Yetkililerden Talepleri Var

Yeni kurulan mahallelerden biri Çayda Çıra Mahallesi. Büyüyor gelişiyor.

Yeni Çaydaçıra Mahallesinin sakinlerinin ise talepleri var.

Çaydaçıra Mahallesi Sakinleri;

“HIZ KESİCİ İSTİYORUZ”

“Buraya mobese kamerası istiyoruz, buralar dar gelirli yerler, sıkıntılı bölgeler. Hız kesici istiyoruz bir de mahallenin genel olarak muhtarımızda birkaç kere dile getirmişti evlere balkon istiyoruz, başka da bir sıkıntımız yok şuanda”

“ULAŞIM SORUNU OLUYOR”

“Güvenlik kamerası istiyoruz. Ulaşım sorunumuz da var bazen minibüsler yetmiyor çünkü burası oldukça büyümeye başladı, büyük bir mahalle olmaya başladı. Ulaşım sorunu oluyor çok beklediğimiz saatler oluyor burada”

“SOKAK AYDINLATMALARI SAĞLIKLI ÇALIŞMIYOR”

“Bizim yerimiz Ahmet Kabaklı Erkek Yurdunun karşısı, yerimizde güzeldir ama burayla ilgili bazı sıkıntılarımız var. Sokak aydınlatmalarıyla, ulaşımla ilgili sıkıntılarımız var. Özellikle sokak aydınlatmaları sağlıklı çalışmıyor hatta geceleri hiç çalışmıyor diyebiliriz. Konuyu muhtarımıza da arz ettik. TEDAŞ ile görüşmeler yapıldı, TEDAŞ ile Belediye mutabık kaldılar ama sürekli bir erteleme var, sürekli bir gecikme var. Bir an önce bunların giderilmesi lazım. Ulaşım problemi var buralarda insanlar bayağı sıkıntı yaşıyor. Bunlar giderilirse inşallah mahallemiz daha güzel daha iyi bir konuma gelecektir”

Aydınlatma, ulaşım gibi sıkıntıları dile getiren Mahalle sakinlerinin bir diğer talebi de sıkıntı yaşanan bazı noktalara Mobese.

“NİSPETEN YAPILDI”

“Sıkıntımız şimdiye kadar elektrik aksamındaydı aydınlatma idi. Büyük sokağın açılmasıydı. Onlar nispeten yapıldı, şehre rahat ulaşabiliyoruz buradan ancak caddenin ışıklarının yanması; burada yurt var 3 binden fazla talebe var orada”

“AYDINLATMA KONUSUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

“Aile 1 tane var tabi mahalle gelişmekte olan bir mahalle. Bir tane daha olsa daha iyi olur tabi ki. Aydınlatma konusunda biraz sıkıntılarımız var. Akşamları mahalle biraz ıssız. Aydınlatma konusunun bir an önce çözülmesini temenni ediyoruz”

Mahallede dar gelirli vatandaşların mağdur edilmemesini isteyen vatandaşların bir diğer beklentisi de Pazar alanı.

“ÇOĞU VATANDAŞ PAZAR KONUSUNDA MAĞDUR”

“Mahallemizdeki sıkıntılar dar gelirli vatandaşımız çok. Belediyenin bu dar gelirli vatandaşlarına bir el atması lazım. Mağdur insanlar var burada. 3 senedir burada pazar yeri, millet tepki gösteriyor Pazar yeri kurulamadı bir türlü. Belediye Başkanımız bu pazar konusunda bir yardımcı olsa, çoğu vatandaş burada mağdur”

“BİR PARKIMIZ VAR ONUN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

“Sayın Muhtarımız gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Hakikatten yolları yapmak için bütün mücadelesini veriyor. Belediye ile istişare halinde. Yalnız bir parkımız var onun yapılmasını bekliyoruz ve asfalt çalışmalarına biraz daha önem verilmesini istiyoruz. Alt yapı biraz sıkıntılı ama gün geçtikçe düzelmeye başladı Çaydaçıra Mahallesi eskiye nazaran. Artık Elazığ’ın herhalde birinci mahallesi olmasına aday”

“BELİRLİ BİR SAATTEN SONRA VATANDAŞLAR DIŞARIYA ÇIKAMIYOR”

Çayda Çıra Mahallesi Muhtarı Hıdır Türkmen de, “Pazar yerinin olmayışı, sağ olsun başkanımıza talepte bulunduk, başkanımızda birleri kırmadı. İnşallah 2018 yılı içerisinde kapalı pazar yerimiz mahalle içerisinde yapılacaktır. Ben buradan AKSA Genel Müdürüne özellikle sesleniyorum. Belli bir süredir aydınlatma direklerimiz var ama yok yanmıyor, hatlarımız çalındı. Onlar da haklı binevi. 4 metre kablomuz çalındı. Tamam çalındı, bu sorunun giderilmesi gerekiyor. Müdürümüzü; mahallemiz ve sağ olsu başkanımızın desteği ile AKSA Müdürümüz geldi mahallemizi ziyaret etti. Çalınan yerleri gördü, ölçtü, biçti. Belirli bir alanı hizmete açtı ama bugün Çaydaçıra Mahallesinde Memur-Sen birinci etap sakinleri bayağı sorun yaşıyorlar. Yaklaşık 6 aydır aydınlatma direkleri yanmıyor. Esnafımız şikayetçi. Mahalle sakinimiz şikayetçi. Belirli bir saatten sonra vatandaşlar dışarıya çıkamıyor. Bu hem esnafı etkiliyor, hem mahalle sakinini etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 6 yıl Önce

Gelişmiş toplumlarda, yeni mahalleler kurulacağı ve yeni yerleşim yerleri yapılacağı zaman, söz konusu bölgenin tüm alt yapısı hazırlanır, ondan sonra binalar yapılmaya başlar. Caddeler, sokaklar, kaldırımlar, su giderleri, yangın söndürme muslukları, hatta sokak isimlerine kadar aklınıza gelebilecek her şey hazırlanır. Bahsettiğim şeylerin nasıl yapıldığını anlatan videonun adresi (Lütfen yazdığım bu YouTube video adresini kopyalayıp, internet tarayıcınızın adres satırına yapıştırarak izleyin): https://youtu.be/ekNAfONi91o?t=105

Geri kalmış ve cahil toplumlarda ise, yeni yerleşim yerlerinde çıkmaz sokak olur, sokak ve caddeler evlere göre yapılır, evler sokaklara göre değil, sokak aydınlatmaları olmaz, park olmaz, kaldırım olmaz, elektrik olmaz, su ve hiçbir şey olmaz. Seçtiğiniz insanlardaki bu vizyonsuzluk olduğu sürece daha çok park yapılmasını, elektrik çekilmesini ve dışarıya çıkmayı beklersiniz...

mehmet
mehmet - 6 yıl Önce

bu mahallede evler 500-600 bin TL den başlıyor. ama hizmet SIFIR. olacağından da ümidimizi kesmiş durumdayız. çünkü öyle bir izlenim yok. daha neler mi yok. sayalım.
yol; yok, kaldırım: YOK, alt yapı; YOK, üst yapı; YOK, yeşil alan; YOK, çocuk oyun alanları; YOK, aydınlatmalar; YOK, güvenlik; YOK, semt pazarı; YOK....hepsinden öte ÜMİDİMİZ; O DA YOK..

mehmet 2
mehmet 2 - 6 yıl Önce

YOK diye saydıklarım var ya, aslında varmış gibi, yarım yamalak ve göstermelik bir şekilde yapılıyor, üç beş gün sonra geri sökülüyor bir daha da yapılmıyor. eskisinden daha da kötü oluyor. böyle bir belediyecilik VALLAHİ de BİLLAHİ de olmaz. dağın tepesinde, en son ve en lüks diye kurulan bir mahallede yazın LAĞIM kokusundan geçilmiyor. gerisini siz hesaplayın.

mehmet 3
mehmet 3 - 6 yıl Önce

peki o zaman bu evlere 500-600 bin TL kim veriyor? site diye 3-5 bina yapıp, etrafını da 4 duvarla çeviriyorlar tutturabildikleri fiyata satıyorlar. .... PARK, ..... PARK, ... KENT,......VİZYON...., LİFE....... daha sayamadığım ve isminin sonunda bu kelimelerin olduğu ama aslında bir haltın olmadığı onlarca site... işte çaydaçıra mahallesi gerçeği bu ne yazık ki...

Mert
Mert @mehmet 3 - 6 yıl Önce

Mehmet Bey, o evlere o fiyatları veren insanların dünya görüşlerinin olmadığını, ufuklarının dar olduğunu, hayal güçlerinin sıfır olduğunu, kalitesiz yaşama tamamen adapte olduklarını düşünüyorum. Zaten, halkın vizyonsuzluğu yüzünden bu haldeyiz. Halk bilinçli olsaydı böyle kalitesiz yaşam sürmezdi, oy verdiği kişileri iyi seçerdi. O paraları verenlerin de etrafta kaldırım var mı, yol var mı, elektrik var mı, park var mı, sağlık ocağı var mı, hastane var mı, okul var mı diye baktıklarını sanmıyorum bile. Çünkü kalitesiz yaşama alışmışlar. Daha iyi bir yaşam sürmeyi hayal bile edemiyorlar, her şeyin en iyisini bu sanıyorlar, bundan daha iyisi olduğunu düşünemiyorlar bile. İlk yorumumda verdiğim YouTube videosunu izleyin lütfen, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. :-)

SIRADAKİ HABER

banner137