24 Haziran seçimleri öncesinde birçok ili gezecek olan Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ’a gelerek 15 Temmuz Demokrasi meydanında bir araya gelen binlerce Elazığlıyla buluştu.

Elazığlılar Başbakan Binali Yıldırım’ı görmek için miting alanını tıka basa doldurdu.

Elazığ’a gelerek önce Cuma namazını kılan Başbakan Binali Yıldırım şimdi ise marşlarla, şarkılarla, bayraklarla kendisini karşılayan Elazığlılara seslendi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM ELAZIĞLILARA SESLENDİ. İŞTE KONUŞMASI...

“GÖYNÜMÜZÜN GÖGERCİNİSİNİZ ELAZIĞ”

Elazığ kabına sığmıyor. Elazığ bir kere daha ülkesine bayrağına liderine Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyor. Elazığ’a Gakkoşlara milletin adamı Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Rabbim milletimizi, Elaziz’imizi korusun. Göynümüzün gögercinisiniz Elazığ. Elazığ’ımızın alnı ak, geleceği ak insanları rabbim birliğimizi dirliğimizi muhafaza eylesin, yol arkadaşlığımız daim olsun. Elazığ’daki bu muhteşem heyecanı tabloyu görenlerin ayarı bozuldu. Varsın bozulsun inceden inceye bozulsun. Bu coşkuyu görenlerin uykusu kaçar.

“TÜRKİYE’NİN TAPUSU GAKKOŞLARIN ELİNDEDİR”

Türkiye’nin tapusu Gakkoşlar’ın elindedir. Cumhur ittifakına Elazığ sahip çıkıyor. Bu sevgi bu heyecan bunu gösteriyor. Ben biraz Elazığlıyım hanımdan dolayı, hemşehrilinizim. Semiha hanım en güzel yıllarını burada geçirdi. Elazığ’da ne kadar gelişi gidişi arayı uzatırsak hanım kalk gidelim Elazığ’a diyor.

“GAKKOŞLAR İŞİ BİTİRMİŞ AMA 5’TE 5 YAPACAĞIZ”

Elazığ durmak yok yola devam Elazığ. Gakkoşlar işi bitirmiş ama 5’te 5 yapacağız. Elazığ’a da 5-0 yakışır. Vakit Elazığ vakti. 24 Hazirana 22 günümüz var. Türkiye’nin 100. yılını yazmaya Elazığ hazır. Elazığ yeni bir rekora imza atacak. Elazığ her zaman bizim yanımızda oldu. Elazığ cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 70 ile Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yaptı. 16 Nisanda yüzde 70 yetmez dediniz yüzde 72 yaptınız.

"16 YILDA ELAZIĞ'DA 16 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Elazığ'ı da kalkındırmayı da unutmadık. Harput kalesi artık dünya miras listesinde. 16 yılda Elazığ'da 16 katrilyon yatırım yaptık. 2003 yılında koca Elazığ'da 33 kilometre bölünmüş yol vardı. 322 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Malatya'yı, Diyarbakır’ı, Bingöl'ü bölünmüş yollar ile Elazığ’a bağladık. Battalgazi köprüsü de yapılıyor. Size de bu yakışır.

"21 HAZİRAN'DA STADYUMDA İLK KAZMAYI VURACAĞIZ. ELAZIĞSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

21 Haziran'da stadyumun temelini yapıyoruz. 21 Haziran'da ilk kazmayı vuruyoruz. Hayırlı olsun. Bu meydanda ilan ediyoruz. Elazığspor sahipsiz değil. Benim Elazığspor'un sahibi. Elazığspor'un sahibi benim. Tekrar Elazığ'ı süper ligde görmek için evvelallah ne gerekiyorsa yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. 2020 derslik yaptık. Demir yollarının yarısı yenilendi. Elazığ’ın şanına yakışan stat. Elazığ havalimanı çalışmıyordu. Elazığ’a yakışan büyük bir terminal yaptık. O bile yetmiyor. Şimdi Elazığ’a ikinci pist yapıyoruz. Yolcu sayısı Elazığ nüfusundan daha fazla. Palu demiryolunun yenilenmesi, Diyarbakır-Elazığ etüt projeleri devam ediyor. Elazığ ekonomisi büyüyor. Elazığ turist sayısı 3 kat artmış. 320 bini bulmuş. Ekonomi de büyüyor.

“SENİN BİR YETKİN OLMAYACAKSA BU SÖZLERİ NASIL VERİYORSUN. ELAZIĞLI SORMAZ MI?”

AK Partinin 15 yıllık başarısının arkasında en büyük başarı sizsiniz. Erdemle, cesaretle yeni sistemin cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz. Biz sadece rabbimizin önünde eğiliriz. Adaylar birer birer meydana çıktı. Vaatler yalan dolan herşey var. Gırla gidiyor. CHP adayı Muharrem Bey ben iş başına gelirsem yerli araba yapımını durduracağım,. Kanal İstanbul yapımını iptal edeceğim diye vaatler veriyor. Daha ne vaatler ne vaatler. Adeta bütün vaatlerde ölçüyü kaçırdılar. Kim neredeyse sağ elinize güneşi sol elinize ayı vereceğim diyecekler. Bunları diyor ama genel başkanları diyor ki biz bu seçimi kazanırsak tekrar cumhurbaşkanlığı sistemini iptal edip eski sisteme döneceğiz. Eski sistemde başbakanlık parlamenter sistem var. Cumhurbaşkanının yetkisi yok. Senin bir yetkin olmayacaksa bu sözleri nasıl veriyorsun. Elazığlı sormaz mı? Hepsi biz eskiye döneceğiz diyor. 16 Nisan bunlara ağır gelmiş. 24 Haziran'da bunlara bir ders daha vereceğiz.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANLAR İLE YOLA DEVAM”

Başbakan Binali Yıldırım “Senin tarihine geçmişine hiç mi saygın yok. TİKA gibi bizi 25 ülkede bayrağımız dalgalandıran Türkiye’nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatamaya karar verdin. Hiç merak etme buna Elazığ müsaade etmez. Hızlı tren Sivas’a iyi olamadı. Hızlı tren gelirse Sivas’ta göç olur. Millet gider mersine bunlar gider tersine. Bunlar hep geriyi işaret ediyor. Ama biz daima ileri kutlu yürüyüşe devam mı? Bunların aklı fikri yakmak yıkmak. Önce bir iş yapın. Var olanı yıkmak kolay yapmaya talip olun. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu millet iyi ile kötüyü 2002’den beri 12 seçimde yaptınız. Her seferinde desteğimiz artırarak bu noktaya geldik. %70 üzerine çıktık. İnşallah 13. Seçimde de şer ittifakına hak ettikleri cevabı vereceğiz 24 Haziran da Türkiye şahlanacak. Millet yetkiyi sandıkta doğrudan verecek. Böylece güçlü meclis için güçlü hükmet için güçlü Türkiye için yeni sistemde laf üstüne laf yok. Taş üstüne taş koyanlar ile yola devam” ifadelerini kullandı.

"İLLERİMİZDE ŞEHİR HASTANELERİ YAPTIK. MİLLETİMİZİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRDİK"

Başbakan Yıldırım “Boş laf ile kimse bu milletin karşısına çıkmasın. 24 Haziran güçlü siyasetin miladı olacak. Bir Osmanlı tokadı vurmaya hazır mısınız?  O halde ne diyoruz durmak yok. Allah sizden razı olsun. Güçlü meclis için durmak yok. Birlik için beraberlik için kardeşlik için durmak yok. Allah’ınıza kurban gakkoşlar harikasın Elazığ harika, muhteşem, yine çok güzelsiniz. AK Parti Türkiye’nin her ilinde vatandaşımıza açık bir dost kapısıdır. AK Parti birliğin kardeşliğin teminatıdır. 16 yıllık döneminde Türkiye’yi 3 kat büyüttü. AK parti ile hayaller gerçeğe dönüştü. Sorunlar hizmetlere dönüştü. Hızlı internet ile ülkenin her tarafını donattık. İllerimizde şehir hastaneleri yaptık. Hepsini, milletimizin isteklerini yerine getirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Terörü bu ülkede çıkarmak için gece gündüz çalışıyor. Suriye kahramanı Mehmetçiklerimize selamlarımızı gönderiyorum. Biraz da Elazığ’ı konuşalım” şeklinde aktardı.

“HER ŞEY ELAZIĞ İÇİN HER ŞEY GAKKOŞLAR İÇİN”

Elazığ için çalışan Türkiye için çalışır. Sizlerin hasretle beklediği Kanatlı barajını yapıyoruz. Baraj ile Demirci, Kuşçu alanında 70 bin arazi su ile buluşacak. Her şey Elazığ için her şey Gakkoşlar için. Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. İdrak edeceğimiz bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Elazığ 2. bayrama 24 Haziran bayramına hazır. Zaferimiz mübarek olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun. Elazığ’ı size sizleri de cenabı-ı hakka emanet ediyorum."

Miting, Milletvekili Adaylarının sahneye çıkıp halkı selamlamasıyla son buldu.