TBMM Eski Başkanı Ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım OSB’de sanayicilerle buluştu. Bir otelde gerçekleşen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Hem hanım tarafından Elazığlıyım, hem de Elazığ’a komşu olan Erzincan tarafından Elazığlıyım” dedi.

Toplantıya Son Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri katıldı.

ÖZTÜRK: BİZE TARİHİ BİR ANI YAŞATTIĞINIZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Program OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün konuşmaları ile başladı. “Bankaların sanayileşme anlamında aktör olması gerektiğine aktaran Öztürk, “ülkenin çeşitli zamanlarda ki zafiyetleri ve krizleri firmalara küçükte olsa ciddi manada sıkıntılar yaratılıyor bu konuda bankalara telkinde bulunulması lazım. Bu konuları sizlere arz edeceğiz ben Elazığ’a teşriflerinizden ve burada bize tarihi bir anı yaşattığınız için sizlere ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN 100 YILINI PLANLAMIŞ BİR ŞAHSİYET’

Elazığ OSB’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli bir yatırım merkezi haline geldiğini ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,” Son 17 yılda Elazığ’a çok ciddi yatırımlar yapıldı onun en önemli mimarlarından birisi zaten aramızda bulunuyorlar özelikle ulaştırma alanında sadece Türkiye’de değil dünyada devrim yapmış ve çok hızlı yatırımlar yapmış Türkiye’nin belki 100 yılını planlamış ve dünyada modern bir örneklik teşkil etmiş bir şahsiyet, çok kıymetli eski TBMM Eski Başkanı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı aramızda sizlerle birlikte. Aynı zamanda önemli bir değer, zira hem Eşi Hanımefendi burada okumuş burada öğretmenlik yapmış kendileri de Elazığ’ı çok seven gönlünü Elazığlılara sonuna kadar açmış ve gakkoşların çok sevdiği bir isim” açıklamalarını kaydetti.

KALDIRIM: ELAZIĞ’IN CAZİBE MERKEZİ VE 6. BÖLGE YAPILMASINI SAĞLADIĞI İÇİN MÜTEŞEKKİRİZ.

Öte yandan Elazığ’a yapılan hizmetlerin altını çizen Vali Kaldırım, “Elazığ’a şimdiye kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı bölünmüş yollara, çevre yollarına bağlantısına alt yapısının güçlendirilmesine, köprülere kadar çok güzel hizmetler yaptı ama en büyük yaptığı hizmet bu ilin cazibe merkezi yapılması ve akabinde 6. bölge yapılarak adete yatırımda sıçramaya geçmesini sağlamasıdır o açıdan kendilerine müteşekkiriz” ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM MESELE MEMLEKET MESELESİ OLUNCA BİZ TÜRK KADININ NE KADAR CESUR OLDUĞUNU BİLİRİZ”

Toplantıda programa katılan kadın sayısının az olmasına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Son Başbakan Binali Yıldırım ise, “Elazığ’lı iş kadınlarımızı aramızda görmek bizleri daha fazla memnun eder. Nüfusumuzun yarısı erkek yarısı kadın 15 Temmuz gecesi meydanlara inenlerin yarısından fazlası kadınlarımız oldu mesele memleket meselesi olunca biz Türk kadının ne kadar cesur ne kadar vefakar olduğunu biliriz” dedi.

YILDIRIM: ELAZIĞ’I DÜŞÜNELİM, GÜNEY ÇEVRE YOLU OLMAZSA…

 Üretmenin önemine değinen Binali Yıldırım, “Kalkınmamızın refahını Ülkemizin her köşesine olabildiğince yaymak istiyorsak üretmekten başka çaremiz yok üretmek için de yatırıma ihtiyaç var üretimi kim yapacak, yatırımı kimler yapacak sizler yapacaksınız artık devlet eliyle kalkınma dönemi geride kalmıştır. Türkiye artık dünyaya açılan bir ülke, bugün 17 yıllık Ak parti iktidarında eğer biz devlet olarak bir yatırım yaptıysak özel sektör ve iş insanları olarak siz dokuz yatırım yaptınız yoksa biz milli geliri 3 bin dolardan 9 bin dolara nasıl çıkaracaktık.Biz neyi yaptık, sağlık, eğitim, kalkınmanın olmazsa olmazı alt yapı için yatırım yaptık şimdi Elazığ’ı düşünelim, güney çevre yolu olmazsa, Diyarbakır’a bölünmüş yol olmazsa, Bingöl’e bolünmüş yol olmazsa, Malatya’ya bölünmüş yol olmazsa nasıl olacak yani burada en güzel fabrikayı kursanız, hava alanınız yoksa her gün onlarca uçak inip kalkmıyorsa bu yatırımı zaten yapamazsınız yapsanız da üretemezsiniz bütün bunları hazırlamadan zaten yatırımdan bahsetmek abes olur” ifadelerini kaydetti.

 ‘YILDIRIM’DAN VALİ KALDIRIM’A TEŞEKKÜR’

Yıldırım, “Hem yurt içinden hem yurt dışından buraya ulaşımda hiç bir problem kalmayacak, bölünmüş yollar hayat kurtarıyor ve doğu ile batı arasındaki kalkınma farklılığını ortadan kaldırıyor. Aksi taktirdi maliyetler çok fazla olur benim burada gerek Suat Bey gerek Vali Bey’in 6. Bölge teşvikinin olumlu sonuçlarından büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

‘HEM HANIM TARAFINDAN ELAZIĞLIYIM, HEM DE ELAZIĞ’A KOMŞU OLAN ERZİNCAN TARAFINDAN ELAZIĞLIYIM’

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım konuşmasının sonunda “Terör meselesinde de buralarda kırılma noktalarına gelindiği kaydeden Yıldırım, “ buralarda insan yetiştirmek çok önemli dolayısıyla düşündük ki buralarda cazibe merkezine dönüştürelim sınırlı 6 ilimiz vardı bunu ve haksız yere 4. 5.  bölge yapılan iller vardı Elazığ’ı da yapmak olmaz dedik ki komşuyuz bende Elazığlıyım hem hanım tarafından Elazığlıyım hem de Elazığ’a komşu olan Erzincan tarafından Elazığlıyım burası 23 bizim ki 24 bu cazibe merkezlerinin önemli püf noktası 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasıdır” açıklamalarına yer verdi.

Toplantı,  Binali Yıldırım’a OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürktarafından plaket taktimi ile sona erdi.