Hain terör örgütü 18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ Emniyet Müdürlüğüne saldırıda bulunmuştu ve 3 polisimiz şehit olmuş, 225 kişi de yaralanmıştı.

Hain saldırının 3. Yıl dönümünde Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız yazılı bir basın açıklaması yaptı.

YILDIZ: BUNU KOLAYCA BAŞARACAKLARINI DÜŞÜNÜYORLARDI

Elazığ Ortak Akıl Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, “Fırat’ın doğusuna operasyonların konuşulduğu bugünlerden geçmişe doğru gittiğimizde; HDP eş genel başkanı seçildiği gün Figen Yüksekdağ’ın “Bu coğrafyada doyuma ulaştık. Artık eşik atlama vakti geldi. Bu eşik Fırat’ın batısıdır” söyleminden bir müddet sonra PKK, planlı, programlı ve sistematik olarak Karakoçan ilçemizin demografik yapısını kendi lehlerine değiştirmek için göç vermeye başladı. Bu tehlikenin farkına varan ve dillendiren bazı STK’lar maalesef ki o dönem pek de ciddiye alınmadı. Bunun üzerine PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP, Elazığ’daki ilk zaferini Karakoçan Belediye Başkanlığını 2014 yılında kazanarak yaşadı. Kanlı zihniyetin sıradaki hedefi, Elazığ’dan vekil çıkaracak sayıya ulaşmaktı. Bunun için Elazığ’a düzenli olarak göç verirken; aynı zamanda Elazığ’ın boşaltılması planlanıyordu. Eğer burada bir korku imparatorluğu kurulabilirse, bunu kolayca başaracaklarını düşünüyorlardı”

 YILDIZ: MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNUN FİTİLİNİ ATEŞLEMİŞLERDİ DE BUNDAN HABERLERİ YOKTU

“Çözüm sürecinden elde ettikleri gücü de kullanarak, aymaz bir şekilde ilimize göç vermeye başlayan, ilimizde örgüt evleri oluşturup cephanelik yığan terör örgütü, ilk bombalı eylemini hayata geçirecek kadar palazlanmıştı artık. Ve 18 Ağustos 2016 tarihinde Emniyet Müdürlüğü binasını hedef seçerek ilk bombalı eylemlerini gerçekleştirdiler. Bu saldırıda maalesef ki 3 yiğidimiz şehit oldu. 146 vatandaşımız ise yaralandı. PKK, halkın vereceği tepkiyi merakla bekliyordu. İnsanların korkacağını umuyor ve yavaş yavaş Elazığ’a çökmeyi hayal ediyorlardı. Ama vatansever Elazığ halkını doğru etüt edemediklerini o gün anladılar. Milli birlik ve beraberlik ruhunun fitilini ateşlemişlerdi de bundan haberleri yoktu. Elazığ halkı bir oldu, güç oldu, balyoz oldu”

YILDIZ: BU ŞEHRE PKK GİREMEZ

“Umuyor ve ümit ediyoruz ki, bundan sonra önleyici tedbirler konusunda yetkili makamlar daha hassas ve daha dikkatli davranır. Bir daha böyle elim hadiseleri ne ilimizde ne de ülkemizin herhangi bir noktasında yaşarız. Elazığ Ortak Akıl Platformu olarak kalleş saldırıda şehit olan kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyoruz. Yüce Mevla şehitlerimizin şehadetlerini mübarek kılsın. Saygılarımızla” dedi.