Yıllık 450 Milyon TL'lik İhracat Hedefleniyor

Cip Köyü Jeotermal Su Kaynağı Seracılık İhtisas OSB’nin ilk toplantısı yapıldı. Kurulacak seralardan yıllık 450 milyon TL’lik ihracat hedefleniyor.

Yıllık 450 Milyon TL'lik İhracat Hedefleniyor

Cip köyünde bulunan ve 2 bin 300 metre derinlikte çıkan 60 derece sıcaklıktaki Cip Köyü Jeotermal Su Kaynağıyla ilgili önemli bir toplantı yapıldı.

Su kaynağını değerlendirmek için Cip köyünde Seracılık İhtisas OSB kurulacak. Seracılık İhtisas OSB ile bin 300 dönümlük alanda kurulacak bu seralardan yıllık 450 milyon TL’lik ihracat hedefleniyor.

Konuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ TKDK İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz katıldı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım toplantıyla ilgili açıklama yaparak, “Elazığımız seracılığın merkezi olacak. Elazığ merkezde bulduğumuz jeotermal su kaynağını değerlendirerek kuracağımız Seracılık İhtisas OSB’nin ilk toplantısını yaptık. 1300 dönümlük alanda kuracağımız bu seralardan yıllık 450 milyon TL’lik ihracat hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 18:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137