AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz beraberindeki Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile Bingöl ve Tunceli’de yaptığı ziyaretlerin ardından Ankara’ya gitmek üzere Elazığ’a geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı Elazığ Havalimanı’nda AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen karşıladı.

“BÖLGEMİZE HER FIRSATTA GELİP GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Havalimanında açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bölgemize her fırsatta gelip gitmeye çalışıyoruz. Buralar hem doğup büyüdüğümüz yerler, hem de seçim bölgemiz. Her iki bakımdan da bu güçlü ilişkimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Dün Bingöl’deydim, Bingöl’de Sütaş yatırımımızı inceleme imkanı bulduk. Çeşitli ziyaretler yaptık" dedi.

"TUNCELİ'DE ATOM KARINCA GİBİ BİR VALİMİZ VAR"

Tunceli'deki çalışmalara da değinen Cevdet Yılmaz, "Bugünde Tunceli’deydim. Tunceli’de de çok çalışkan bir Valimiz var gerçekten atom karınca. Çok güzel işler yapılmış. Fotoğraflarda görüyorduk, yerinde de görmek istedik doğrusu. Bir kez daha tebrik ediyorum Valimizi çok güzel çalışmalar, parklar, mesire alanları, çeşitli şehirle ilgili düzenlemeler, bunun yanı sıra istihdamı arttırıcı binlerce insanın istihdam edilmesini sağlayan bir takım projelere de Valimiz ön ayak olmuş, özel sektörü davet etmiş. Tunceli artık ihracatçı bir il halinde geldi” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİMİZİ DE ÇOK DAHA OLUMLU BİR YERE TAŞIYACAĞIZ”

Türkiye’ye karşı ekonomik bir saldırının olduğunu ifade eden Cevdet Yılmaz, “Daha çok üretime, yatırıma ve ihracata ihtiyacımız var. Aslında bu sıkıntılı zor zamanların bir olumlu tarafı da budur. İnsanlar zor zamanlarda biraz daha gayret ederler. İnşallah biz de daha çok üreterek, daha çok ihraç ederek bu sıkıntılı dönemlerden çıkacağız. Ekonomimizi de çok daha olumlu bir yere taşıyacağız inşallah” şeklinde konuştu.

“HİZMET SEKTÖRLERİ EN AZ DİĞER SEKTÖRLER KADAR ÖNEMLİ”

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Elazığ’da tabi bu anlamda bölgemizin çok önemli bir cazibe odağı. Bir taraftan yeni hastanemiz tamamlandı, orada hem istihdam anlamında çok ciddi bir gelişme var, hem de bütün bölgenin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması artı sağlık turizmi var. Hizmet sektörleri en az diğer sektörler kadar önemli. Hem bölge olarak hem ülke olarak. Sadece mal ticaretinden değil, hizmet ticaretinden de döviz kazanmalıyız. Eğitim turizmi gibi, sağlık turizmi gibi alanlara çok önem vermemiz gerekiyor. Bunlarda en az mal ticareti kadar önemli alanlar. Bir de turizmin şöyle bir faydası var. Turizm vesilesiyle insanlar bir araya geliyorlar, kaynaşıyorlar. Farklı bir takım projelerin, farklı bir takım faaliyetlerin oluşumuna da alt yapı hazırlamış oluyor. Bu açıdan Elazığ’daki bu şehir hastanemizin tamamlanmış olması hepimiz için gerçekten çok sevindirici. Bir kez daha ben hayırlı olsun diyorum” dedi.

“ELAZIĞ’IMIZ ÇOK DAHA İLERİ NOKTALARA EKONOMİDE DE GİDECEK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamasında, “Buraya da inşallah Elazığ’ın çok güçlü katkı vermesini bekliyoruz. Bir taraftan Elazığ’da güçlü bir madencilik sektörü var. Mermer başta olmak üzere. Diğer hizmet sektörlerinde Elazığ’ın katma değeri yüksek. Bir takım sektörlerde imkanları olduğunu biliyoruz. Balıkçılık gibi, çok önemli alabalık gibi çok önemli değerleri var. Meyve konularında hakikatten meyvecilikte son derece önemli avantajları var. Ama bunları artık şöyle düşünmemiz lazım; katma değerini nasıl daha çok arttırırız. Yani ham halde değil de markalı olmayan halde değil de işleyerek markalaştırarak, katma değerini yükselterek dış dünyaya nasıl daha fazla ihraç edebiliriz bunun ben önemli olduğunu düşünüyorum. Elazığ’ın da bunu yapacak insan alt yapısına sahip olduğunu düşünüyorum. Elazığ’ın güçlü bir şehri var, güçlü bir geleneği, göreneği, örfü var. Müziğinden sofrasına gerçekten güçlü bir kültür, şehir kültürü. İyi yetişmiş insanları var. Bununla birlikte inşallah Elazığ’ımız çok daha ileri noktalara ekonomide de gidecek. Ülkemizin de bu sürecine katkı verecek inşallah” diye konuştu.