Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz yönetmelik için destek istediğini belirten açıklamada bulundu.

“ÖN PROTOKOL ÇALIŞMASI YAPMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

“Bu işi hak edenler sertifikalarını alsınlar bu işten ekmeğini yesinler” diyen Başkan Yılmaz, “Yeni çıkan bir yönetmeliğimiz var. İnşallah yakın zamanda biz esnafımızı sertifikalarla belirleyeceğiz. Artık sadece bu işi yapabilenler bu sertifikaları alsın. Buradan da Ticaret Odası Başkanımız, Şoförler Cemiyeti Başkanımız, Elazığ Esnaflar Birliği Başkanımız, İl Ticaret Müdürümüz; bunlarla bir araya geleceğiz, bu işi yapabilenler, bu işi galerici esnafı dışında insanlara verilmemesi için bir ön protokol çalışması yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu işi hak edenler, bu iş için sertifikalarını alsınlar, bu işten ekmeğini yesinler diyoruz. Ve bunun içinde gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ TANITIMINA FAYDAMIZ VAR”

Her önüne gelen insan bu işi yapıyor diyen Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, “Şu anda her önüne gelen her grupta memuru var, amiri var. Aklınıza gelmedik insanlar bu işi yapıyor. O zaman biz bu mağduriyeti niye yaşayalım. Bende dolarda kalsaydım bu kadar zararım olmazdı. Bu esnaf, bu galerici esnafı Elazığ’ın kültür ateşeliğini yapıyor. Hiçbir iş kolu yoktur ki il dışından gelip buradan gelip bir şeyler yapıp satıp göndersin. Sanayi İşletmerini kas etmiyorum. Ama bizim gibi küçük işletmeler Elazığ tanıtımına faydamız var, kültür ateşeliğini yapıyorlar. İstanbul’dan, İzmir’den, Bursa’dan, Edirne’den, Çanakkale’den, Trabzon’dan… aklınıza neresi geliyorsa biz oraya araç satabiliyoruz. Ama o insanalar buraya geliyorlar; Elazığ’ımızı gezdiriyoruz, gösteriyoruz, yapılan işleri görüyorlar, Elazığ’ımızı tanıyorlar” şeklinde konuştu.

“YÖNETMELİK İÇİN BİZE DESTEK İSTİYORUM”

Yeni Yönetmelik için destek isteyen Yılmaz, “Bu denetimleri çok sıklaştırmaları lazım. Bu yönetmelik için bize destek istiyorum. Bu yönetmeliğin uygulanması için destek istiyorum. Yönetmelik 2019 itibariyle yürürlüğe girecek. Tabi bunun fizik şartlarını oluşturan galericiler sitesinin şu anki yeri şu anki fiziki şartlarının oluşturulması lazım. Çoğu yapıldı, bir kısmı var, onlarda yapılırsa fiziki şartlar oluşturulduktan sonra dışarıda olan galeri işi ile iştigal eden insanları zaten bu sertifikaların alınıp verilmesi noktasında sağ olsun bizim Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Asilhan Bey’i de Şevket Bey’i de, Cemil Erdem Başkanımız da, İl Ticaret Müdürümüz de sağ oslunlar gerçekten çok samimiler, çok duyarlılar. Bir yıl bu işten sigortalı olarak çalışmak zorundasınız. Lise mezunu olmak zorundasınız, bir işletmenizin olması lazım. İşletme olarak 104 tane iş yeri var. Bunların hemen hemen hepsi de dolmuş durumda. Bundan sonra herkes kendi işletmesinin yanında esnaf diye tabir ettiğimiz insanlarla orada o ticareti yürütebilirsiniz. Ferdi anlamda iş yeri derseniz; bunu açma noktasında yeni sitenin yapılması lazım. Zaten şu anda mevcut iş yeri Elazığ’a oldukça büyük fazla bence” dedi.