Yılmaz: Turizmin Canlandığını Görmek Çok Sevindirici

Elazığ Havalimanı’nda Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak “turizmin canlandığını görmek çok sevindirici” dedi.

Yılmaz: Turizmin Canlandığını Görmek Çok Sevindirici

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Elazığ’a geldi.

Bingöl’deki programlarına katılmak üzere Elazığ Havalimanına gelen Yılmaz, AK parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, AK parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen tarafından karşılandı.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, bölgenin en önemli merkezlerinden birinin Elazığ olduğunu vurguladı.

YILMAZ: BUNDAN SONRA DA SIK SIK GELİP GİDECEĞİZ İNŞALLAH

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Elazığ ve Bingöl iki komşu ve kardeş il. Dolayısıyla her zaman gelip gittiğimiz biz ilimiz Elazığ. Bölgenin de çok iyi bir merkezi her bakımdan. Ekonomik açıdan, sosyal açıdan, ok önemli bir merkez Elazığ. Çok önemli tarihi değerleri olan, şehir kültürü olan bir ilimiz. Dolayısıyla Elazığ’da bulunmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Buradan da inşallah Bingöl’e geçeceğiz. Yarın kadın kolları başkanımızın düğünü var ona katılacağız, başka programlarımız olacak. Bir de Bingöl Üniversitesi’nin bir vakfını kurduk onun toplantılarını yapacağız. Ardından Perşembe günü döneceğim. AK Parti’nin MKYK toplantısı var Perşembe günü. İnşallah ona iştirak etmiş olacağız. İlimize, bölgemize sık tık gelip gidiyoruz. Toplumla diyalog açısından, bölgedeki gelişilmeler açısından bunları yakından takip etmek açısından son derece faydalı oluyor. Bundan sonra da sık sık gelip gideceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: TURİZMİN CANLANDIĞINI GÖRMEK ÇOK SEVİNDİRİCİ

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Turizm gerçekten yerel kalkınma açısından en önemli sektörlerden bir tanesi. Geçmişte bu potansiyel huzur ve güven ortamı yeterince tesis edilemediği için harekete geçmiyordu. Ama şimdi çok şükür huzur ve güven ortamının pekiştiği bir ortamda turizm faaliyetlerinin de arttığını görüyoruz. Tunceli’de mesela geçtiğimiz günlerde bir uluslararası rafting yarışması yapıldı. Elazığ’da çok sayıda faaliyet var. Bingöl’de kayak tesisleri, Ilıcalar, başka bir takım tabiat turizmi anlamında önemli çalışmalar var. Bütün bunlar tabi bölge için refah demek. Ama turizm ekonominin de ötesinde bir anlam ifade ediyor. Turizmle birlikte hem Türkiye’nin farklı bölgeleriyle hem dünyayla insani anlamda ilişkilerde gelişmiş oluyor. Buraya gelip giden insanların kurduğu bağlarla farklı gelişmelere de vesile oluyor turizm. Dolayısıyla her bakımdan önemli. Turizmin canlandığını görmekte çok sevindirici tabi” şeklinde konuştu.

YILMAZ: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ÇOK DAHA İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR

Cevdet Yılmaz, “Türkiye geneline baktığınız zamanda turizmde çok iyi bir yıl yaşıyoruz. Geçen yıl 45 milyonu aşmıştı turist sayımız. Bu yıl inşallah 50 milyonu geçecek. Yurtdışından gelen turist sayısı. Bu da 35 milyar doların üzerinde ülkemize bir gelir sağlamış olacak. Önümüzdeki dönemde çok daha iddialı hedeflerimiz var. Turizmde artık kişi başına geliri arttırma hedefimiz var. Yani sadece sayıyı değil, kişi başı katma değeri arttırmaya dönük bir çalışma yapıyor bakanlığımız. İnşallah önümüzdeki yıllarda büyün turizm dallarında sadece deniz, kum değil tarih, inanç, kültür, tabiat, sağlık turizmi… Bütün alanlarda inşallah Türkiye çok daha iyi bir noktaya ulaşmış olacak. Döviz kazandırıcı bir sektör olduğu için de cari açığımıza çok büyük faydası var tabi turizmin. Turizm gelirlerinin artması Türkiye’nin cari açığını aşağıya inmesi anlamına geliyor. Dış dünyanın finansmanına daha az ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Her bakımdan çok faydalı. İhracatta iyi gidiyor. İhracat ve turizm Türkiye’nin aslında cari açığını aşağıya çeken ve makro istikrarına çok katkıda bulunan iki sektör” dedi.

YILMAZ: TÜRKİYE’NİN ÇOK GÜÇLÜ HEDEFLERİ VAR

Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye 11. Planını meclisimize sunmuş oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı bu. Cumhuriyet tarihimizin de 11. Kalkınma planı. Hayırlı olsun diyorum öncelikle. Tabi bunlar kolay hazırlanmıyor. On binlerce insanın fikri alınıyor aslında. Şu anki sistemimiz içinde Cumhurbaşkanlığımıza Strateji ve Bütçe Başkanlığı teknik koordinasyondan sorumlu. Ama bütün ilgili bakanlıklarımız, sivil toplum, esnaf kuruluşları, hepsinin katkıda bulunduğu bir süreç. Özel ihtisas komisyonlarıyla, bölgesel toplantılarla, kalkınma ajanslarının kendi bölgelerinde yaptığı çalışmaları katkı olarak sunmalarıyla büyün Türkiye’nin aslında birikimini yansıtan bir plan. Bu planda cari açığın artık kısıt oluşturmadığı bir büyüme senaryosu görüyoruz. Sanayileşmeye çok ciddi bir vurgu yapıldığını görüyoruz. Türkiye’nin artık katma değeri çok yüksek bir sanayileşmiş ülke haline gelmesi yönünde çok güçlü hedefler var. Belli sektörlerde özellikle daha yoğun bir çalışmayla Türkiye’yi çok daha ileriye taşıma iddiası görüyoruz. Bugün yaşadığımız süreçleri dikkate aldığınız da bu yıl bir dengelenme sürecindeyiz. 2019’daki bu dengelenme sürecini geçirip ondan sonraki yıllarda sürdürülebilir büyümeyle 2023’e doğru yürüyeceğiz. Tabi 2023 bir ara durak. Sonuçta gelişme devam edecek. Bu planın da 15 yıllık bir perspektifle hazırlandığını görüyoruz. Artık 2033 hedeflerinden bahsediyoruz. Bu planla birlikte 2023 çünkü artık plan ufku haline geldi. Daha uzun vadeli bir vizyon olarak 2033 hedefleri bu planda ilk defa ortaya konulmuş olacak. Bunlarla birlikte Türkiye 2053-2071 hedeflerine doğru yürüyecek inşallah. Elazığlı kardeşlerimize, hemşehrilerimize hürmetlerimiz, sevgilerimizi, sağılarımızı sunuyorum” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 19:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

siz bu memleketle daşşakmı geçiyorsunuz anlamadım.hizmet yok hiç bir şey yok gelmiş bide utanmada sıkılmadan elazığı met ediyor.Allahın bingöllüsüüüüü

Harun
Harun - 5 yıl Önce

Kalkınma Bakanı olduğu dönemde Kalkınma Ajansı Malatya ya kuruldu. Elazığ için Bakanlığı döneminde somut tek bir katkısını bilen var mı? Birkaç hemşehrisini Elazığ da İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı yapıp, Elazığ Belediye Meclisinde bir hemşehrisini meclis üyesi yapmaktan başka,

ercan
ercan - 5 yıl Önce

Elazığ'dan geçer, Bingöl'e bakar. Elazığ gerileme rekorları kırıyor. Elazığ'daki oy kaybını anlaşılan analiz etmemişler.

Adam haklı
Adam haklı - 5 yıl Önce

Adam haklı siz koyun olun biz istediğimiz adamı seçtiririz yatırımda yapmayız,

SIRADAKİ HABER

banner137