10. Olağan Genel kurulunu gerçekleştiren Yol İş Sendikası 2 no’lu şubesinde mevcut başkan Vahdettin Erten, güven tazelerken; Elazığ Şube Genel Sekreterliğine Cumali Demiroğlu seçildi.

ERTEN: YOL İŞ BİR EMEK ÖRGÜTÜDÜR

Tek listeyle gidilen genel kurulda Yol İş Elazığ 2 Nolu şube Başkanı Vahdettin Erten, “Türk İş ve en büyük örgütü, Yol İş bir emek örgütüdür. Bizim mücadele kaynağımız öncelikle alın terimizdir. Bugüne kadar örgütçü ve dayanışmacı gücümüzü hiçbir kuvvet yenememiştir. Güçlü isek birlik, beraberlik içinde hareket ettiğimiz içindir. Bu anlayışımızı bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Taşeronda işçilik başlı başına bir sorundu. Büyük mücadeleler sonucu kanun hükmünde kararname ile taşeron sorunu kısman de olsa ortadan kalktı. Ancak sorunlar bitmedi. Kanun Hükmünde Kararname taraflarla görüşmeden bir gece çıkarılınca birçok sorunu beraberinde getirdi. Sorunların çözümü için sendikaların büyük mücadeleleri devam ediyor. İnanıyom ki devam eden bu mücadele sonucu birçok sorun ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

SABUNCU: İL ÖZEL İDARELER ŞEHİRLERİN OLMAZSA OLMAZLARIDIR

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Özel İdaresinde çalışan teknik elemanından siz değerli işçilerimize kadar herkesi şehrin gizli kahramanları olarak değerlendiriyorum ve adlandırıyorum. Gerçekten seçime konu olan Özel İdareleri işçilerimiz ve personelimiz bulundukları illerde şehrin en büyük yatırımcı kuruluşlarıdır ve en büyük yatırımlarına imza atan bir teşkilattır. Gerçekten kırsalda en zor şartlarda en önemli altyapı hizmetlerini büyük bir özveriyle kar kış demeden arazi zorluğu demeden yapan kahraman bir teşkilattır İl Özel İdareleri ve şehirlerin olmazsa olmazlarıdır” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: BUGÜNE KADAR DA HERHANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM

Tunceli İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, “Yöneticilik geçmişim içerisinde sendikacılık yapan arkadaşlar, şube temsilcilerimizle bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Buradaki en büyük neden de hem sendikamızın sorunları doğru tespit edip yönetime getirmeleri, yönetiminde sürekli işçi kardeşlerimiz sorunlarıyla ilgili gayret göstermesini bir masa etrafında sorunların kurum-kişi menfaati doğrultusunda çözüm adına toplantılar yaparak bugüne kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmadım” dedi.

ÜÇGÖL: SORUNLARA ÇÖZÜM ARAYAN BİR BAKIŞLA ÇALIŞTIK

 Bingöl Özel İdare Genel Sekreteri Enes Üçgöl, "Sorunumuz olmadı, daima sorunlarla hesaplaşan değil de sorunlara çözüm arayan bir bakışla çalıştık. İnşallah yeni seçilen yönetimle de aynı şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

AĞAR: NEDEN BU TEŞKİLATLA UĞRAŞIYORSUNUZ?

Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Bize sahip çıkmaları lazım. Daha doğrusu bize değil, köylümüze, köyümüze sahip çıkmaları lazım. Büyükşehir Belediyesi 250 kilometre köye hizmet götüre bilir mi? ben kendi memleketimden örnek verecek olursam; Adana’nın Tufanbeyli ilçesi var, 210 kilometre, 80 kilometre de köy var, 250 kilometre Büyükşehir oraya hizmet götürecek. Böyle bir mantık olur mu? Ne oldu bu teşkilata. Neden bu teşkilatla uğraşıyorsunuz. Zaten özelleşmeyen hiçbir yer kalmadı Ana Vatan Partisi döneminde. Özelleştirmeyen kurumlarda da taşeron demediniz koydunuz, bizim yaptığımız işleri ihale usulüyle taşeronlara verdiniz. Yine bu taşeron meselesini ülkenin gündemine oturtturan, taşeron meselesini çözen yine biziz; Yol-İş Sendikası. Biz bu taşeron işçilerinin 2020’ye kadar yüksek hakemler kurulunun getirmiş olduğu haklardan fazla hak alamaz ibaresinin kaldırılması için uğraşıyoruz. Üçlü danışma Kurulu var, Murat Başas döneminde kurulan kurl. Aslında Sosyal Güvenlik kimin biliyor musunuz? Sosyal Güvenlik bizim, primlerini yatıranların. Biz Sosyal Güvenlik dahil bizim olduğunu bilmiyoruz. Yani O Sosyal Güvenlikte her türlü yetkimiz olan bir teşkilatız çalışanlar olarak. Ve üçlü danışmada bunu dile getirdik. Bunu Cumhurbaşkanına yazıda bildirdik. Bu arkadaşlarımızın 2019 yılında yapılacak olan toplu iş sözleşmesinden faydalanması için taleplerimizi götürdük” ifadelerine yer verdi.