Bir aile Harput buzluk Mağarası Mevkii’ne gitti

Buzluk Mağarası’nın bulunduğu kısımda kar olması nedeniyle aile yolda kaldı.

Yolda kalan aile durumu Jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekipleri ve Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat hemen olay yerine gittiler ve yolda kalan aileyi kurtardılar.

Kurtarılan aile Harput Mahalle Muhtarlığına götürüldü.

Öte yandan Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Buzluk Mağarası önünde kar temizleme çalışmasına başladı.

DEMİRPOLAT: YOLDA KALAN VATANDAŞIMIZIN YARDIMINA KOŞTUK

Aileyi kurtardıktan sonra açıklama yapan Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Buzluk Mağaralarında vatandaş yolda kalmıştı. Bize ulaştılar. Biz de Elazığ Belediyesi’ne ve Jandarma ekiplerine ulaştık. Allah razı olsun Jandarma her zaman ki gibi Elazığ Belediyesi her zaman yanımızda. Vatandaşımıza da geçmiş olsun diyoruz. Aileyi alıp direk muhtarlığa götürdük. Orada sıcak çaylarını içip mağduriyetlerini giderdik. Burada da aynı zamanda belediye ekipleri gelip vatandaşı buzluk mağaralarının oradan kar oynamaya gelmişler. Bu sene malum fazla kar olmadığından dolayı vatandaşlar nerede kar görürse oraya yöneliyor. Biz geçmiş olsun diyoruz. Harput Buzluk Mağaraları’ndan herkese selam olsun. Başta Elazığ Belediyesi’ne ve Harput Jandarma ekibine, karakoluna çok teşekkür ederiz. Hızır gibi yetiştiler. Allah razı olsun Her iki ekibe de greyderci personel arkadaş, belediye ekibine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“HIZIR GİBİ YETİŞTİLER”

Yolda kalan vatandaş ise, “Çok teşekkür editörüz. Muhtarımız bizimle çok ilgilendi. Allah razı olsun. Ailemizi aldı muhtarlığa götürdüler. Jandarma’mız, Belediye’miz hepsi Hızır gibi yetiştiler. Allah razı olsun diyoruz” dedi.