Elazığ’da başarılı çalışmalara imza atan ve yaklaşık 35 aydır görev yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, son açıklanan valiler kararnamesiyle Sakarya Valiliğine atandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım Elazığ’da görev yaptığı süreç içerisinde bir çok başarılı çalışmaya imza atmıştı.

“ÇİZMELERİMİ ARABAMA KOYDUM”

Vali Kaldırım Elazığ’da göreve başladığı ilk gün, “Çizmelerimi arabama koydum. Bütün arkadaşlara talimat veriyorum. Çizmenizi, botunuzu arabanıza koyun. Sahada olacağız. Bol bol gezip çalışacağız. Koşan vali olacağız” demişti.

“COMETOELAZIĞ” KAMPANYASI BÜYÜK SES GETİRDİ

Elazığ’ın tanıtımı noktasında önemli çalışmalara imza atan Vali Kaldırım’ın başlattığı “ComeToElazığ” kampanyası da büyük ses getirmişti.

Göreve geldiği ilk gün dediği gibi kırsalda bolca gezen vali oldu. Şehrin en ücra köşelerine gitti. Vatandaşla sohbet edip sorunları dinledi.

Problemlerin çözülmesi noktasında yoğun bir şekilde çalıştı. Vatandaşın huzur içerisinde yaşaması için gerekli tüm tedbirleri aldı.

YABANCI YATIRIMCILAR GETİRDİ

Şehirdeki istihdamın artması ve şehre yatırım yapılması için yurt dışından çok sayıda yabancı yatırımcı getirdi. Bu yabancı yatırımcıların bazıları Elazığ’da yatırımlarına başladı.

BİRÇOK ÜRÜNE TESCİL ALDI

Her fırsatta şehrin tanıtımına dikkat çeken Vali Kaldırım Elazığ’ın yöresel değerlerini tescillemeyi de unutmadı. Yıllardır yapılmayanları yaptı ve Elazığ’ın birçok ürününün tescilini aldı.

VATANDAŞLA BAĞDAŞ KURUP YEMEK YEDİ

Vali Çetin Oktay Kaldırım, kimi zaman vatandaşların sofralarına konuk oldu. Ekmeklerini bölüştü. Onlarla bağdaş kurup yemek yedi. Kimi zaman da esnaf sofrasındaydı. Esnafın sorununu dinleyip çözümü için çaba sarf etti.

TARİH VE TURİZME ÖNEM VERDİ

Elazığ’ın tarihi ve turistik güzelliklerini de unutmadı. Harput’un, Sivrice’nin gelişmesi daha çok turist gelmesi için yeni projeler üretti. Çalışmaları yerinde inceledi.

HEM DEPREM DE HEM VİRÜSTE SAHADAYDI

En önemlisi 24 Ocak Elazığ Depremi’nde hep sahadaydı. Bakanlarla birlikte şehri karış karış gezdi. Sorunları yerinde dinledi. Koronavirüs sürecinde de özveriyle gerekli tedbirleri aldı. Salgının Elazığ’da yayılmaması adına çok çaba sarf etti.

ELAZIĞ’A ŞİİR YAZDI

Kısa süre içerisinde birçok çalışma yaptı. Ama akıllarda en çok kalanıysa Elazığ’a dair şiir yazan ilk vali oldu.

Vali Çetin Oktay Kaldırım Elazığ’a şu şiiri yazmıştı;

Çıran çayda yansın Elazığ

Azizlere diyar, cihana taçsın Elazığ

Anadolu'nun bağrında sönmeyen bir ocak

Işığınla cihan aydınlansın Elazığ…

Medya grubumuz olarak, Vali Çetin Oktay Kaldırım’a Elazığ’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz…