YÖREKS Fuarında Elazığ Standı Yoğun İlgi Görüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 72 ilden 485 kurum ve firmanın katılımı ile açıldı. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl standı katılımcıların yoğun ilgisini görüyor…

YÖREKS Fuarında Elazığ Standı Yoğun İlgi Görüyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 72 ilden 485 kurum ve firmanın katılımı ile açıldı.

Antalya Expo Center'daki fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Menderes Türkmen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aralarında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ında bulunduğu çok sayıda Oda-Borsa Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, 485 kurum ve firmanın temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

81 İLİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, YÖREX'te 81 milyonun sahip olduğu zenginliklerin, her ilin, ilçenin yöresel lezzetlerinin ve coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiğini söyledi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİ HEDİYE EDİLDİ

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli standını ziyaret eden Hisarcılıoğlu ve beraberindeki heyete TRB1 illerini oluşturan bölgesinin yöresel ürünleri hediye edilerek bilgilendirmeler yapıldı.

“ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Fuara Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte katılan ve fuarda yer alan tüm stantları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgiler alan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, fuarın gastronomi kültürü ve yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması anlamında önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

“GASTRONOMİ ALANINDA İLİMİZİ BİR MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Arslan değerlendirmesinde, “Ülkemiz genelinden 500’e yakın kurum ve firmanın yer aldığı bu fuar bizim açımızdan çok büyük bir önem taşıyor. Çünkü Oda olarak öncelikli hedeflerimizden biri, çok zengin olan yöresel ürünler ve gastronomi alanında ilimizi bir marka haline getirmek istiyoruz. Bu hedefimize ulaşma noktasında ülkemizde yöresel ürünlerin hangi aşamada olduğu, nasıl paketlendiği, nasıl sunum yapıldığı ve hangi belgeleri aldığını bilmemiz çok önemli. Bu nedenli biz hem fuara katılımcı olarak yöremiz ürünlerini tanıtmak hem de ülkemiz zenginlikleri hakkında daha detay bilgi toplamak üzere buradayız. Fuar bu anlamda bizim için çok yararlı geçiyor. Gerek Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve gerekse Kurumumuz Müdürlük seviyesinde bu fuarda çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah ilimiz için güzel neticelere vesile olacak sonuçlar elde edeceğiz. Fırat Kalkınma Ajansımız Genel Sekreteri ve çalışanlarını da kutluyorum. Çok güzel bir hazırlık yaparak TRB1 illerini oluşturan 4 ilimizin neredeyse önemli tüm zenginliklerini buraya taşımışlar. Ayrıca yöremizden gelen firmalarımızı da tebrik ediyorum. İlimiz ve bölgemiz adına çok değerli bir hizmete vesile olmuşlardır” dedi.

ODA BAŞKANLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, YÖREKS Fuarının açılışının ardından akşam saatlerinde Antalya TSO Toplantı Salonunda TOBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Oda-Borsa Başkanlarıyla bir araya geldi. Çok yoğun olan katılımda Hisarcıklıoğlu iş dünyasının talep ve beklentileriyle ilgili olarak hükümet nezdinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, başkanlardan gelen talepleri dinleyerek yeni bir çalışma yapacaklarının altını çizdi. Toplantıya Elazığ TSO heyeti de iştirak etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 12:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

tebrikler asilhan başkanım,başarılarının devamını dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner137