YÖREX Fuarı’nda Elazığ Stantları Yoğun İlgi Görüyor

Antalya’da düzenlenen 10. Yöresel Ürünler fuarındaki yerini alan Elazığ, özellikle coğrafi işaretli ürünlerini tanıtımını yapmayı sürdürüyor. Fuarın ikinci gününde katılımcılara Elazığ lezzetlerinin yanı sıra şehrin potansiyellerinin neler olduğu da anlatılıyor.

YÖREX Fuarı’nda Elazığ Stantları Yoğun İlgi Görüyor

Elazığ Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve ETSO iş birliğinde Antalya’da düzenlenen 10. Yöresel Ürünler Fuarı’na katılan Elazığ, kurduğu stantları ile fuarın ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Türkiye’den yaklaşık 70 ilin katıldığı fuarda Elazığ, özellikle coğrafi işaret aldığı boğazkere ve Öküzgözü üzümü, orcik ve ağın leblebisinin tanıtımını ön planda tutuyor.

Fuarda yöresel lezzetlerin yanı sıra ETSO Fırat Kalkınma ajansı gibi kurumlarda özellikle iş insanlarına şehrin potansiyelleri konusunda da tanıtım yapıyor.

Fuara Katılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu üyeleri, şehrin damak lezzetinin yanı sıra yatırım potansiyellerinin neler olduğu konusunda da ziyaretçilerine bilgi verdiklerini belirterek, ilgiden memnun olduklarını söylediler.

GÜLNAROĞLU: ANTALYA’DA 20 BİN KİŞİNİN ÜZERİNDE ELAZIĞLI VAR

Fuara katılan Antalya Elazığlılar Derneği Başkanı Aliş Gülnaroğlu, “Antalya artık büyük bir şehir. Her ilden burada yaşayan insanlarımız var. Tabi ki ürünlerimizi tanıtmak bizim için bir şereftir. Ürünlerimiz de çok. İnşallah bundan sonra geleneksel hale gelmiş ürünlerimizi her sene olduğu gibi tanıtmaya çalışacağız. Biz elimizden geldiği kadar etkinliklerimizle Elazığ’ımızı tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah ömür verirse bundan sonra daha da tanıtmaya çalışacağız. Antalya’da belli bir kitlemiz var Elazığlı olarak. 20 bin kişinin üzerinde Elazığlı var. Tabi biz bunları da temsil etmekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

YOĞUNLU: ELAZIĞ’IMIZ İÇİN İYİ GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu da, “Gerek yöresel lezzetlerimizi gerek el sanatlarımızı, kültürümüzü burada tanıtmaya çalıyoruz. Firmalarımız bugün itibariyle be to be dediğimiz işletme görüşmelerini yapmaya başladılar uzmanlarımızın gözetiminde, uzmanlarımızın desteğiyle. Ayriyeten fuar boyunca gerçekten ajanslarımızın da katkısıyla özellikle bizim Fırat Kalkınma Ajansımızın da organizasyonunda paneller düzenleniyor. Bu panellerde yöresel ürünlerin dünyadaki pazarlama teknikleri, ürün ambalaj teknikleri, tanıtımla ilgili etkili konular panellerde ilgili uzmanlar tarafından sunuluyor. Bu bir taraftan da tabi coğrafi işaretli ürünlerimizin, Türkiye’deki 81 ildeki coğrafi işaretli ürünlerimizin kendisini gösterme platformu. Ben illerimiz için, Elazığ’ımız için iyi geçtiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cevdet
Cevdet - 4 yıl Önce

Elazığ ürünlerini önce Elazığ esnafına ve Kapalı çarşı esnafına tanıtmalı, kapalı çarşı sağlığa aykırı Gaziantep,Malatya ve K.Maraş menşeili Glikoz sucukları ve ürünlerden geçilmiyor.

SIRADAKİ HABER

banner137