Kurban Bayramı’na geri sayım başladı. Memleketine ya da tatile gitmek isteyenlerde terminallerin yolunu tutmaya başladı.

Ülke olarak normalleşmeye geçmemizle yolculuklarda uygulanan kısıtlamalar sona erdi.

YÜCE: ELAZIĞ’A DÖNÜŞLERDE YOĞUNLUK VAR

Elazığ Otobüs Terminali’ndeki son durumu aktaran Elazığ Otobüsçüler Dernek Başkanı Yüksel Yüce, “Nihayetinde biz pandemiden çıktık. Bu süreçte bundan önceki Ramazan bayramımızda kısıtlama vardı. İnsanlar yolculuk edemediler. Sadece böyle şantiyelerde çalışmış veyahut mecburiyetleri olan insanlar Elazığ’a geldi. Bu bayramda kısıtlama yok. Kısıtlama olmadığından dolayı geliş yönünde yoğunluğumuz var. Dışarıdan Elazığ’a doğru gelişte yoğunluk var. Fakat buradan bizim yoğunluğumuz bizim bayram sonu. Bayram sonu gelen insanları tekrar geri götüreceğiz. Bugün ki araçlarımızda doluluk oranı aşağı yukarı yüzde 20 ile 30 arasında. Bu Elazığ’dan çıkış durumu. Birkaç servisimizde yüzde 30’u artan bir yolcu potansiyeli vardır. Diğeri yüzde 30’lardayız. Şu an karşı illerden; büyük illerden küçük illere doğru yolcu nakli var. Onları getiriyoruz. Allah nasip ederse tatil uzun sürdüğü için 24’ü itibariyle yoğunluk başlıyor. Buradan bayram dönüleri başlayacak. Tekrar getirdiğimiz yolcuları geri götüreceğiz evlerine veya ilerine” ifadelerini kullandı.

YÜCE: DOLU GİDİP ORADAN DA DOLU GELSEK ÇOK DAHA FAYDALI OLACAK

Başkan Yüce, “Biz 16 aydır kriz ortamı yaşanan bir sektörüz. Hakikatten yıprandık. Bu sektör pandemiden zarar gören sektörlerin başında geliyor. Bir toparlanmaya çalışıyoruz. Nihayetinde kalabalık bir yolcu potansiyeli getirmemiz muhakkak faydalı. Ama buradan da dolu gidip oradan da dolu gelsek çok daha faydalı olacak. Maalesef şu anda o yoğunluğu bulamıyoruz. Tek taraflı yolcu taşıyoruz. Zaten uçaklar yoğun bir şekilde veyahut havaalanları çoğaldıktan sonra, özel uçak şirketlerinin kurulup uçak şirketlerinin sayısının arttıktan sonra biz bundan zarar görmeye başladık. Bu da yaklaşık 15-16 yıllık bir süreç. Her geçen gün bu arttıkça biz zararını gördük. Bundan sonra da bir hızlı tren süreci başlıyor diye devletimizin başındaki insanlar söylüyorlar. Belli bölgede çalışıyor. Ankara-Konya, Eskişehir-Ankara. Bu süreçte çalışan hızlı trenler var. Mesela orada böyle bir kayıpta bar nihayetinde. Bu süreçte önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Nasıl etkileneceğiz? Uçaklar zaten bizi etkiliyor” şeklinde konuştu.

YÜCE: HERHANGİ BİR ZAM YAPMADIK

Başkan Yüksel Yüce, “Bayramdan önceki fiyatımız ne ise bayramda da aynı fiyatı uyguluyoruz. Herhangi bir zam yapmadık. Bu son birkaç ay içerisinde petrole veya motorine farklı farklı dönemlerde zam geldi. Bu aşağı yukarı bin lira civarında. 6 bin 500 liralık yakıt 7 bin 500 liraya çıktı. Bu bizde yüzde 15-16 gibi mazot giderimizi arttırdı. Bunun haricinde; bizim otobüslerimiz Alman menşeili. Döviz kuruyla aldığımız araçlar. Bunların parçalarını da biz döviz kuruyla alıyoruz. Giderlerimiz her gün artıyor döviz endeksli olarka. Fakat zammı yılda bir defa alıyoruz. Şu anda da yapmış olduğum bir zam yok. Bundan 2 gün önce Ulaştırma Bakanlığı taban fiyat uygulanması tarifesi açıkladı. Bizde o tarifenin altındayız. Şu anda taban fiyatın altında biz çalışıyoruz” dedi.