İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği 4. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.

Genel kurul toplantısına idare, bürokrasi temsilcileri ile birlikte çeşitli dönemlerde Valilik, Kaymakamlık yapmış bürokratlar, STK temsilcileri, işadamları, toplumun değişik kesimini temsilen katılımcılar ve üyeler katıldı.

CAN: BAĞRIŞAN DEĞİL BARIŞIN AYDINLIK YÜZÜYÜZ

Açılış konuşmasına katılımcılara selamlayarak başlayan Yücel Can, “Kardeşlikte rehavet ve rahatlığın olmadığını, mekan sınırında gönül ikliminde beraber olmamız gerektiğini vurguladı. İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak Kırmızı Beyaz bayrağımızla Çanakkale’de  Osmanlı vardı, İslam alemi vardı. Dolayısıyla biz rengimizi Türk Bayrağımızdan aldık. Kırmızı kadar kararlı, iyi niyet adına da saf olan beyaz rengi aldık. Bayrağımızdaki yıldızların içerisindeki semboller adalettir, samimiyettir, ibadettir, biz bunları aldık. Biz Bedir'den Malazgirt'e İstiklal Savaşına 15 Temmuza, Fırat Kalkanı a, Zeytin Dalına uzanan İslamın son kalesi olan Türkiye için bir ruhuz, hizmetkarız, bir neferiz. Biz batı kompleksinden uzak Hılfıl Fudülden, Suffe Ashabına, Ahiler ve Loncalardan bugüne gelen bir hakikatın tarih ile bağrışan değil barışın aydınlık yüzüyüz” ifadelerini kullandı.

CAN: BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜ OLMALIYIZ DEDİĞİMİZDE SADECE 81 VİLAYETİ KASTETMEDİK

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği olarak liyakatın önemli olduğuna inandık, dolayısıyla koltuğa yapışan değil yakışan idareciler olması gerektiğine inandık. Koltuğun şekil verdiği değil, koltuğa şekil veren idarecilerin olması gerektiğine inandık.Biz dedik ki bizim söylemlerimiz farklı olacak, bizim en büyük problemimiz samimiyet, sadakat, vefa, hürmet ve güven bunalımıdır. Bizim bu ilkelerimiz içerisinde Biz Birlikte Güçlü olmalıyız dediğimizde sadece 81 vilayeti kastetmedik. Doğu Türkistan, Suriye, Irak, Yemen, Myanmar'ı Mısırdaki Mursiyi, İslam Alemini, dünyadaki bütün Müslüman kardeşlerimizi, hatta bütün insanlığı ve umut olan Türkiye'yi kastettik” şeklinde konuştu.

Hakkari, Kahraman Maraş, Mardin, Diyarbakır’da Kardeşlik Sınır Tanımaz projesiyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Yücel Can, biz yardım derneği değiliz fakat öyle oldu ki bizi yardım derneği sanarak talepte bulunanları, diğer yardım derneklerine yönlendirdiklerini söyledi.

Konuşmanın ardından seçime geçildi. Katılımcıların tüm oyunu alan Yücel Can İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanlığına yeniden seçildi.