Elazığ’daki sosyal medya gruplarının önde gelen isimlerinden “Düşlerin Şehri Elazığ”  kan bağışına dikkat çekmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi oluşturdu.

Her şey, Düşlerin Şehri Elazığ Gurubu kurucusu Çağatay Yücesoy’un izlediği haber programı sonrasında başlıyor.

Yücesoy, Ankara’ya giden bir aile fertlerinin kan kaybından hayatlarını kaybetmesi üzerine etkilendiğini ve gruptaki adminlerle böyle bir proje geliştirme kararı aldıklarını söyledi.

YÜCESOY: BÜYÜK BİR KİTLE İLE HAREKET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Çağatay Yücesoy, 88 bin üye ile birlikte hareket etmek istediklerini belirterek, “Elazığ insanının duyarlı olduğunu hepsi söyledikten sonra, özellikle emniyetin bombalandığı zaman insanların hastanelere akın etmesi, böyle bir organizasyonda bizi tetikledi. Bir güçle yapalım dedi. 88 bin üyemiz, arkamızda bizi seven insanlar var. Birlikte hareket edip bir sosyal proje yapıp bunu gerçekleştirelim. Elâzığ’da da facebook gurubumuzun gücünü bizde görelim insanlarda görsün. Ne kadar kitlemiz var dedi. 20-25 gündür böyle bir olaya el atıp başlattık. Allah’ın izniyle büyük bir kitle ile hareket etmeyi düşünüyoruz” dedi.

YÜCESOY: GİDİP KAN BAĞIŞINDA BULUNMALARI BİZİ MUTLU EDER

Proje duyurusunu yaptıkları andan itibaren desteklerin arttığını ifade eden Çağatay Yücesoy, “Herkes televizyonda veya sosyal medyada görüyor kan kaybından ölündüğünü. Bizim insanımız değerli insanlar. Amaç bir kişiye de olsa yardım edebilmek. Buda bizim tekrar tekrar söylediğim gibi yönetici arkadaşlarımızın hassas olması ve duyarlı olması. Yönetici arkadaşlarımızın hepsine teşekkür etmek istiyorum. 27 Temmuz Cumartesi günü saat 13:00’de öğretmenevi önündeki Kızılay aracı önüne gelip bize destek olabilirler. Şehir dışından bile gelmek isteyen arkadaşlar var. Malatya’dan 4-5 gurubumuzun aktif üyeleri var. Onlara engel olmaya çalıştık. Elazığ halkıda illa bizim dediğimiz günde değil başka günlerde de kendileri gidip kan bağışında bulunmaları bizi mutlu eder” diye kaydetti.

Düşlerin şehri Elazığ Grubu, bundan sonraki süreçte de sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirecek.