YUFKAD İlk Genel Kurulunu Yaptı

Kısa adı YUFKAD olan Yukarı Fırat Sanat ve Kalkınma Derneği kuruluş aşamasını tamamladı ve ilk genel kurulunu gerçekleştirilerek, yönetim kurulunu tamamladı.

YUFKAD İlk Genel Kurulunu Yaptı

10 Nisan tarihinde kuruluş çalışmalarını tamamlayarak, dernek arasında adını yazdıran Yukarı Fırat Sanat ve Kalkınma Derneği, ilk genel kurulunu gerçekleştirildi.

ÇAM: İNŞALLAH KURUL TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Derneğin başkanlığını yürütecek olan Sanatçı Aygün Çam, “Burada bulunma amacımız Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği yani YUFKAD’ın birinci genel kurulu için toplanmış bulunuyoruz. YUFKAD 10 Nisan itibariyle resmi süreçerini tamamladı, kuruluşumuzu tamamladık. 12 Temmuz itibariyle de 1. Olağan Genel Kurulu’na gidiyoruz. İnşallah nasip olursa çalışmalarımıza başlayacağız. Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğimizin tüzüğünde amaç olarak; Keban ve Baskil bölgesinde ortak halk kültürünü yaygınlaştırmak, genişletmek ve korumak amaçklı kurduğumuz bir STK oldu. Bu STK’mızı kurarken de sağ olsunlar iki ilçemizden de önce gelen bilim insanlarıyla, akil insanlarla, kültürel insanlarla görüşmelerimizi sağladık. Onlarda bizleri yalnız bırakmadılar. Bugünde buraya gelerek birinci genel kurulumuzda inşallah kurul toplantımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇAM: UMARIM GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATMIŞ OLURUZ

Başkan Çam, “O bölgede yer alan arkeolojik çalışmalar, müziksel anlamda; halk oyunları, halk kültürü, halk müziği, ninniler, ağıtlar, masalarını korumak, bazı noktalarda Maralı Manastırı gibi noktalarda bunları UNESCO’ya aktarımını sağlamak, raporlamak, gerekli noktalarda da Fırat Kalkınma Ajansıyla birlikte ortak proje yürüterek turizme kazandırmak gibi temel hedeflerimiz var. İnşallah bundan sonraki süreçte de Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği olarak bölgede ciddi çalışmalara imza atarak hem yöremizin kalkınması hem kültürel varlığın korunması açısından umarım güzel çalışmalara imza atmış oluruz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ilk genel kurulun ardından yönetim şu şekilde oluştu;

Başkan Aygün Çam,

Başkan Yardımcısı Cem Bayındır

Sayman Prof. Dr. Hasan Kürüm

Sekreter Ahmet Özden Özen

Üye İbrahim Bahşi

Yönetim Kurulu Yedek

Şahin Duman

Prof. Dr. Kenan Peker

Çetin Özmen

Çiçek Tutuş

Özgür Öztürk

Denetim Kurulu

Bera Nur Çam

Ayfer Dehmen

Hülya Özyavuz

Denetim Kurulu Yedek

Habib Kanca

Baran Cüce

Caner Kızılaslan

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137